Το σχέδιο της κυβέρνησης για το «πλαστικό χρήμα» και την έκπτωση φόρου

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το «πλαστικό χρήμα» και την έκπτωση φόρου

Κατηγορία

kchalkiadakis
Κυριακή 28/02/2016 – 21:25

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το «πλαστικό χρήμα» και την έκπτωση φόρου

Μέχρι και το 40% του εισοδήματος σε αποδείξεις θα ζητά η Εφορία!

 Βουνό αποδείξεων θα χρειαστεί να μαζεύουν οι φορολογούμενοι και το 2016, για να εξασφαλίσουν την προβλεπόμενη έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ και  να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετους φόρους.  Με την ψήφιση του νέου νόμου που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, οι αποδείξεις θα μετρούν μόνο εφόσον γίνονται μέσω «πλαστικού» χρήματος ή μέσω e-banking. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να είναι με την «κάρτα στο χέρι» για να μαζέψουν τις απαραίτητες δαπάνες, που για ορισμένα εισοδήματα θα φτάνουν και το 40% του ετήσιου εισοδήματός τους! Για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται πριν την ψήφιση του νέου νόμου, οι καταναλωτές  καλούνται να κρατήσουν και τις αποδείξεις που γίνονται με μετρητά και στο τέλος θα προστεθούν με τις δαπάνες που έγιναν με «πλαστικό» χρήμα. Από την υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος, αναμένεται πως θα εξαιρεθούν όσοι είναι άνω των 65 ετών.

Οι δαπάνες που θα πρέπει να καταγραφούν για την εξασφάλιση της φορο-έκπτωσης, είναι ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματός. Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο, στους δανειστές, το ανώτερο ποσοστό είναι 40% και αφορά τα ετήσια εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εκτιμάται ότι το νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή, μέσα στον Μάρτιο και τα ποσοστά των συνολικών δαπανών για τα οποία θα πρέπει να μαζευτούν αποδείξεις είναι ως εξής: Μέχρι 9.500 ευρώ πρέπει να συγκεντρωθεί το 15% του ετήσιου εισοδήματός που δηλώνεται στην εφορία. Από 9.501 ευρώ ως 20.000 ευρώ, το 30%, ενώ πάνω από 20.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις που να δείχνουν το 40% του συνολικού εισοδήματός τους.

Οι φαίνονται υψηλοί, αφού για κάποιον που έχει εισόδημα 21.000 ευρώ, θα πρέπει το σύνολο φυσικών αποδείξεων και αγορών με «πλαστικό» χρήμα που θα γίνουν μέσα στο έτος, να φτάνουν τις 8.400 ευρώ! Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, εξετάζουν σενάρια με ηπιότερη κλιμάκωση των συντελεστών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...