Το «υδάτινο» μίλι των αποβλήτων στον ποταμό Μπουριγκάνγκα του Μπαγκλαντές

Το «υδάτινο» μίλι των αποβλήτων στον ποταμό Μπουριγκάνγκα του Μπαγκλαντές

Κατηγορία

eri200
Δευτέρα 28/03/2016 – 22:18

polluted

Τα μολυσμένα νερά του ποταμού Μπουριγκάνγκα στο Μπαγκλαντές διασχίζει μία αυτοσχέδια βάρκα, με τον μοναδικό επιβάτης της, ένα νεαρό αγόρι, να βρίσκεται ξαπλωμένο μέσα σε αυτή. Εικόνα πρωτοφανής για τη Δύση, όμως στην Ασία, πολυάριθμες κοινότητες ζουν δίπλα σε μολυσμένα ποτάμια. Ο ποταμός Μπουριγκάνγκα «διακρίνεται» μεταξύ των δώδεκα πιο μολυσμένων του πλανήτη.

Πριν τρεις αιώνες, ο Μπουριγκάνγκα ήταν ένα από τα σημαντικότερα ποτάμια της χώρας, καθώς από την υδάτινη οδό του περνούσαν καθημερινά εκατοντάδες πλοιάρια με εμπορεύματα, ενώ ήταν και πηγή πόσιμου νερού για την Ντάκα. Σήμερα, όμως , έχει μεταμορφωθεί μια χιλιομετρική μάζα από οικιακά και ιατρικά απόβλητα, λύματα, πετρέλαιο, πλαστικά και νεκρά ψάρια.

polluted river

Οι κοινότητες που ζουν στις όχθες του ποταμού χρησιμοποιούν καθημερινά το μολυσμένο νερό του. Πλένονται με αυτό και το καταναλώνουν . Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες διεθνείς εκθέσεις, 4500 τόνοι στερεών αποβλήτων απορρίπτονται κάθε μέρα στο ποτάμι μόνο από την πρωτεύουσα Ντάκα. Παρά τις προσπάθειες που έχουν  καταβάλει ορισμένες περιβαλλοντολογικές ομάδες , η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές απέτυχε να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα για τη «διάσωση» του Μπουριγκάνγκα.

 

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...