Το ISIS αποκεφάλισε 19χρονο φοιτητή που είχε απαγάγει

Το ISIS αποκεφάλισε 19χρονο φοιτητή που είχε απαγάγει

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε έναν νεαρό άνδρα από μια ομάδα Δρούζων τους οποίους απήγαγε τον προηγούμενο μήνα από την επαρχία Σουέιντα της Συρίας, όπως μετέδωσαν σήμερα συριακά μέσα ενημέρωσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο 19χρονος φοιτητής αποκεφαλίστηκε την Πέμπτη αφού απήχθη μαζί με περισσότερους από 30 ανθρώπους –γυναίκες και παιδιά στην πλειονότητά τους—από ένα χωριό της Σουέιντα στη διάρκεια αιματηρής επίθεσης που εξαπέλυσε το ΙΚ στις 25 Ιουλίου, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νουρ Ράντουάν, διευθυντή του Soueida24.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόκειται για τον πρώτο όμηρο που εκτελείται από αυτή την ομάδα.

Το Soueida24 και το Παρατηρητήριο είχαν ανακοινώσει την απαγωγή περίπου 30 γυναικών και παιδιών, καθώς και την εξαφάνιση 17 ανδρών μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας του ΙΚ στις 25 Ιουλίου σε πολλές περιοχές της επαρχίας, από τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τζιχαντιστές ζητούν την απελευθέρωση μαχητών τους που κρατούνται από το συριακό καθεστώς στη γειτονική επαρχία Ντεράα.

Το ίδιο το ISIS δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις απαγωγές, όμως τοπικές πηγές επισημαίνουν ότι οι οικογένειες των απαχθέντων έχουν λάβει φωτογραφίες και βίντεο από τους τζιχαντιστές στα κινητά τους τηλέφωνα.

Την Παρασκευή ένας ανώτερος αξιωματούχος των Δρούζων της Συρίας είχε δηλώσει ότι η Ρωσία, σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΙΚ για την απελευθέρωση των ομήρων.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/339081-To-ISIS-apokephalise-19chrono-phoitete-poy-eiche-apagagei ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...