Τρίκορφο: Αγριογούρουνα καταστρέφουν τα σπαρτά τους. Βάζουν μέχρι ραδιόφωνα στα χωράφια . Βίντεο

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες του Τρικόρφου μετά από ένα σημαντικό θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με την αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στη περιοχή το πρόβλημα  έγινε ορατό τώρα λόγω της εποχής που οι καλλιέργειες αρχίζουν να αποδίδουν και οι αγρότες να είναι έτοιμοι να «θερίσουν» τους κόπους τους. Όπως μας είπαν όμως  φέτος θα είναι μια καταστροφική χρονιά για αυτούς διότι τα αγριογούρουνα με τους ρυθμούς που επισκέπτονται τα χωράφια τους μέσα σε ένα μήνα δεν θα αφήσουν ίχνος από καλαμπόκια.

Θέλοντας να προστατέψουν τα χωράφια τους  αναζητούν διάφορους μεθόδους μιας και βρίσκονται εκτός κυνηγητικής περιόδου. Μια από αυτές είναι η τοποθέτηση ραδιοφώνων στα χωράφια για να τρομάζουν τους καταστροφικούς για τις σοδιές του επισκέπτες.  Οι λύση όπως μας είπαν είναι να δοθεί τοπική άδεια για να μπορούν να κυνηγούν ακόμη και τώρα στη περιοχή έτσι ώστε να περιορίσουν το πληθυσμό τους  ή να τα τρομάξουν και να τα αποτρέψουν από τα χωράφια τους. Επίσης ζητούν από τον ΕΛΓΑ να επισκεφτεί την περιοχή και καταγράψει τις καταστροφές που έχουν γίνει.

Θα επανέλθουμε στο θέμα.

Το Nafpaktianews.gr βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...