Τραγικές προβλέψεις: Γνώριζαν από πριν για το ναυάγιο του Τιτανικού και τη… δολοφονία του Κένεντι;

Τραγικές προβλέψεις: Γνώριζαν από πριν για το ναυάγιο του Τιτανικού και τη... δολοφονία του Κένεντι;

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι το γεγονός πως το 1898, Αμερικανός συγγραφέας είχε προβλέψει το ναυάγιο του «Τιτανικού».

Ειδικότερα, το βιβλίο κυκλοφόρησε ακριβώς 14 χρόνια πριν σαλπάρει ο «Τιτανικός» για το παρθενικό του ταξίδι. Είναι ένα από τα μεγάλα γεγονότα που με κάποιο τρόπο είχαν προβλεφθεί. Κάτι ανάλογο είχε γίνει με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, αλλά και αρκετές τεχνολογικές εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας, όπως γράφει η Daily Mail.

Το ναυάγιο του Τιτανικού

Πρόβλεψη: 1898
Πραγματικότητα: 1912
Ο συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον το 1898 έγραψε το βιβλίο «Futility, Or the Wreck of the Titan». Σε αυτό, ένα υπερωκεάνιο με όνομα «Τιτάνας», που ήταν το μεγαλύτερο πλοίο που είχε κατασκευαστεί ποτέ, έπεφτε σε παγόβουνο και βυθιζόταν.  
Το βιβλίο γράφτηκε πριν σχεδιαστεί ο Τιτανικός, που είχε την ίδια τραγική μοίρα, 14 χρόνια αργότερα.

Δολοφονία του Κένεντι

Πρόβλεψη: 1960
Πραγματικότητα: 1963
Η Τζιν Ντίξον έγινε διάσημη γιατί προέβλεψε ότι ο Τζον Κένεντι θα δολοφονηθεί. Το Μάιο του 1956 έγραψε στο Parade Magazine ότι τις προεδρικές εκλογές του 1960 θα κερδίσει ένας δημοκρατικός, που θα δολοφονηθεί ή θα πεθάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο Κένεντι κέρδισε τις εκλογές για τους Δημοκρατικούς και δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου

Πρόβλεψη: 1555
Πραγματικότητα: 1666
Ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει το γεγονός. «Αίμα θα ζητηθεί στο Λονδίνο, που θα καεί το έτος 66», έγραψε. Το 1666 η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου κατέστρεψε περίπου 70.000 σπίτια.

Κινητά τηλέφωνα, ψηφιακή φωτογραφία

Πρόβλεψη: 1900
Πραγματικότητα: 1973
Σε μία στήλη στο Ladies Home Journal το 1900, με τίτλο «Τι θα γίνει τα επόμενα 100 χρόνια», ο πολιτικός μηχανικός Ρζον Ελφραθ Γουάτκινς έκανε αρκετές ακριβείς προβλέψεις, ανάμεσά τους τα κινητά τηλέφωνα και η ψηφιακή έγχρωμη φωτογραφία.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...