Τραγωδία στον Ισημερινό: Νεκροί 12 φίλοι της Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ από ανατροπή λεωφορείου

Τραγωδία στον Ισημερινό: Νεκροί 12 φίλοι της Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ από ανατροπή λεωφορείου

Τον θάνατο 12 φιλάθλων της Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ θρηνεί το ποδόσφαιρο του Ισημερινού.

Οι 12 φίλαθλοι της πλέον δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας του Ισημερινού, Μπαρτσελόνα, έχασαν τη ζωή τους, όταν βγήκε εκτός πορείας και ανετράπη το λεωφορείο που τους μετέφερε από την πόλη Κουένκα προς την Γκουαγιακίλ, μετά τον αγώνα με την Ντεπορτίβο Κουένκα, για την 4η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος. Στο νοσοκομείο Βιθέντε Κοράλ στην Κουένκα, έχουν διακομισθεί 30 ακόμη τραυματίες από το αυτοκινητικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που συνομίλησε με επιβάτες του λεωφορείου, χάλασαν τα φρένα του οχήματος και ο οδηγός για να αποφύγει να πέσει στο κενό έριξε το λεωφορείο πάνω στη γέφυρα. Η τραγωδία συνέβη στην εθνική οδό Κουένκα-Μογιετούρο 55.

Κάποιοι επιβάτες, όμως δήλωσαν πως ο οδηγός προσπαθούσε να προβεί σε προσπέραση άλλου οχήματος. Προς το παρόν, δεν υπάρχει σαφής άποψη, δηλαδή, για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

«Το λεωφορείο είχε άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ και η τελευταία αναθεώρησή της πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους,» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η Επιτροπή Μεταφορών του Ισημερινού (CTE).

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και κυβερνήτης της επαρχίας Γκουάγιας, Χοσέ Φρανσίσκο Σεβάλλος, ταξίδεψε εσπευσμένα στην Κουένκα και δήλωσε πως «γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίσπευση της μεταφοράς των νεκρών προκειμένου να ολοκληρωθεί η χριστιανική ταφή τους».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/339798-Tragodia-ston-Isemerino-Nekroi-12-philoi-tes-Mpartselona-Gkoyagiakil-apo-anatrope-leophoreioy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...