Τραπεζίτες: Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, έρχονται καλύτερες ημέρες

Τραπεζίτες: Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, έρχονται καλύτερες ημέρες

Αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα της ελληνικής Οικονομίας και των τραπεζών, εμφανίστηκαν οι Έλληνες τραπεζίτες στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη. Με τις τράπεζες να αποτελούν κλειδί για την επόμενη ημέρα της ελληνικής Οικονομίας και να αποτελούν τη βασική πηγή χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που θα στηρίξουν την ανάπτυξη, οι τοποθετήσεις των Ελλήνων τραπεζιτών είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο συνέδριο.

 

Καραμούζης: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι ελληνικές τράπεζες

«Διαχειρίσιμες»,  χαρακτήρισε τις όποιες επιπτώσεις από τις εποπτικές αλλαγές και τα stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, κατά την τοποθέτησή του

Ο έμπειρος τραπεζίτης, τόνισε ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, ορισμένες εκ των οποίων κληροδοτήθηκαν από την πρωτοφανή κρίση όπως, τα υψηλά επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, το βελτιούμενο μεν αλλά υπαρκτό ακόμα πρόβλημα της ρευστότητας και την επιστροφή των καταθέσεων, τους περιορισμούς στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και τη συρρίκνωση των δανειακών χαρτοφυλακίων.

Από την άλλη πλευρά, επισήμανε ότι «η κεφαλαιακή επάρκεια, η ποιότητα του ενεργητικού, οι συνθήκες ρευστότητας και η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών βαίνουν όμως βελτιούμενες, τα σχέδια αναδιάρθρωσης οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση και οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει σε οργανική κερδοφορία μετά από χρόνια σωρευτικών ζημιών στα πλαίσια μίας ανακάμπτουσας οικονομίας».

Μεγάλου: Στο καλύτερο σημείο μετά την κρίση, οι προοπτικές των τραπεζών

Οι ελληνικές τράπεζες, έχουν μπει σε μια επιταχυνόμενη τροχιά εξομάλυνσης, με σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και σταθερή επαναφορά των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, τόνισε, κατά την ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών είναι ισχυρή και ενισχύεται περαιτέρω μέσω κινήσεων ενεργούς διαχείρισης των κινδύνων ισολογισμού, ενώ παράλληλα και η ρευστότητα βελτιώνεται, καθώς το εγχώριο τραπεζικό σύστημα ανακτά την πρόσβαση στις αγορές και μειώνει τη χρηματοδότησή του από το ευρωσύστημα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313336-Trapezites-Antimetopizoyme-tis-prokleseis-erchontai-kalyteres-emeres ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...