Τρεις ταινίες από το Ισραήλ στο 8ο Outview Film Festival

Τρεις ταινίες από το Ισραήλ στο 8ο Outview Film Festival
Το Ισραήλ συμμετέχει με τρεις ταινίες στο 8οOutview Film Festival (Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός, Αθήνα (15-25 Μαΐου).

Ο Yariv Mozer θα βρίσκεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει την ταινία του.

Snails in the Rain (Yariv Mozer, 85’, Ισραήλ, 2013)

Τελ Αβίβ, καλοκαίρι του 1989. Ο Boaz, ένας όμορφος φοιτητής αρχίζει και λαμβάνει ερωτικά γράμματα από έναν άντρα που διαταράσσει τη σχέση του με την κοπέλα του.
“Αγαπητέ Boaz, μην ρωτήσεις ποιος είμαι ή πως σε ξέρω. Ντρέπομαι που κάθομαι εδώ στο γραφείο και σου γράφω αυτό το γράμμα αλλά δεν έχω το κουράγιο να κάνω κάτι άλλο. Θα σου ξαναγράψω.”
Αυτό το γράμμα διαβάζει ο Boaz, γελάει, κοκκινίζει και σιγουρεύεται ότι δεν τον κοιτάζει κανείς. Καθώς πηγαίνει στο πανεπιστήμιο αρχίζει και το ξεχνάει αλλά εκεί που δεν το περιμένει ξανατρυπώνει στο μυαλό του.

Παρουσία του σκηνοθέτη

Προβολές:
Παρασκευή 16 Μαΐου, 22:00, αίθουσα 1
Πέμπτη 22 Μαΐου, 20:15, αίθουσα 2


Out in the Dark (Michael Mayer, 96’, Ισραήλ, 2012)

Προβολές:
Κυριακή 18 Μαΐου, 20:00, αίθουσα 1
Τρίτη 20 Μαΐου, 18:15, αίθουσα 2
Ο Νίμερ, ένας Παλαιστίνιος φοιτητής, ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Μια μοιραία νύχτα γνωρίζει τον Ρόι, έναν Ισραηλινό δικηγόρο, κι οι δυο τους ερωτεύονται. Καθώς η σχέση τους γίνεται πιο σοβαρή, ο Νίμερ έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παλαιστινιακής κοινωνίας, που αρνείται να τον αποδεχτεί για τη σεξουαλική του ταυτότητα, και με εκείνης της ισραηλινής κοινωνίας που τον απορρίπτει για την εθνικότητά του.
 


 

The Eurovisionists (Asaf Levi Harel, 55’, Ισραήλ, 2013)
Λένε ότι ο διαγωνισμός της Eurovision είναι το γκέι Μουντιάλ και αν ρωτήσετε τους Rita, Leon και Daniel θα έλεγαν ότι θέλουν “Douze Points” (δώδεκα βαθμούς) για το Ισραήλ.

Η ταινία ακολουθεί έναν φανατικό της Eurovision, τον Asaf και καταγράφει τις προσπάθειες του να γίνει δεκτός στην αποκλειστική «κοινότητα»/φανκλαμπ της Eurovision. Όσο περνάει ο χρόνος ο Asaf μαθαίνει για τις ζωές τους και πως έχει αλλάξει η Eurovision τις ζωές τους και γενικά την πορεία της χώρας του.

Προβολή:
Σάββατο 24 Μαΐου, 21:30, αίθουσα 2

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...