Τσίπρας: Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος – Αυτή η ιστορία θα τελειώσει

Τσίπρας: Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος – Αυτή η ιστορία θα τελειώσει

Η κυβέρνηση αποφάσισε διακοπή του πρωταθλήματος

 

Την επ΄ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους». Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

 

«Όλα είναι στο τραπέζι», είπε ο κ. Βασιλειάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και παρέπεμψε στην επικοινωνία που θα έχει τις επόμενες ώρες με τους αρμόδιους φορείς. Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σταματήσει η προσπάθεια της για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες για την Εθνική Ομάδα. Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο ποσοσφαιρικού «Grexit», επισήμανε ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι αν δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του». «Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για εξυγίανση του χώρου ποδοσφαίρου, έχουμε κερδίσει πολλά αλλά μένουν πολλά περισσότερα. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει αυτή η προσπάθεια και να αναστηθούν φαντάσματα του παρελθόντος» ανέφερε. Όπως είπε υπάρχει συνεχής επαφή με την UEFA.

 

Μπαράζ αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

 

Ως «μία ακόμη θλιβερή απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας που έχει οδηγήσει τη χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τα χθεσινά γεγονότα στην Τούμπα. «Γεγονότα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών, προσβάλλουν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς» σχολίασε η κ. Σπυράκη. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως «η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα, όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής». Σκηνές που παραπέμπουν σε γήπεδα της Λατινικής Αμερικής και στη Ρωσία παρακολουθήσαμε με την εισβολή στο γήπεδο της Τούμπας του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια, διερωτώμενος παράλληλα, από πού κρατάει τον κ. Τσίπρα ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι αδύνατον να μπαίνει κάποιος με όπλο στο γήπεδο, από τη στιγμή που στο γήπεδο δεν οπλοφορούν ούτε καν οι αστυνομικοί, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι κάποιος που παραβιάζει εξόφθαλμα το νόμο, προφανώς αισθάνεται ότι έχει κάποιο πλεονέκτημα. «Η εικόνα ενός ανθρώπου που αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με σόκαρε», είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην είσοδο του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

«Είναι γνωστή η διαχρονικά νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου». Αυτόαναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, όσον αφορά στην κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά και από τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας. «Όμως η αυθαιρεσία, οι πολιτικές παρεμβάσεις, και η βία έχουν γίνει πλέον καθεστώς. Οι εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περί “εξυγίανσης” και “καταπολέμησης της βίας”, ήταν απλώς το πρόσχημα, για να εξυπηρετηθούν για μια ακόμη φορά διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής. «Οι εικόνες των κουμπουροφόρων, παραγόντων, εκθέτουν την χώρα διεθνώς και παραπέμπουν σε μαφιόζικες πρακτικές», επισημαίνεται στη συνέχεια.

Τα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας με την οπλοφορία Σαββίδη σχολίασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι και στο θέμα του ποδοσφαίρου υπάρχει πλήρης κυβερνητική αποτυχία. «Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να βλέπει αυτά τα πράγματα με ανοχή», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας παράλληλα την ολοκληρωτική του καταδίκη στα χθεσινά γεγονότα.
«Ξεπεράστηκαν όλα τα όρια και αυτό το συνειδητοποιεί κανείς αν δει και τον διεθνή τύπο σήμερα.  Θυμάμαι τον κ Κοντονή όταν ανέλαβε το υπουργείο Αθλητισμού να λέει θα καταπολεμήσω τη βία αλλά δεν το έκανε ποτέ», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.
 

Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ σχολιάζει τα γεγονότα που συνέβησαν χθες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στο γήπεδο της Τούμπας. «Οι χθεσινές εικόνες στο γήπεδο του ΠΑΟΚ αποτελούν τον καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα. «Τι κι αν αυστηροποιήθηκαν οι νόμοι, τι κι αν ήρθαν ξένοι επιτηρητές της UEFA, τι κι αν άλλαξε η ΕΠΟ, τι κι αν ήρθαν τακτικοί δικαστές; Παραμένει το ποδόσφαιρο των μεγαλοεπιχειρηματιών που, με την ανοχή και στήριξη όλων των κυβερνήσεων -και της σημερινής- παίζουν τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες των ομάδων και των φιλάθλων. Γι’ αυτό και η κατάσταση, όχι μόνο δεν εξυγιαίνεται, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο», αναφέρεται εν συνεχεία στη ανακοίνωση.

 «Οι χθεσινές εικόνες από την Τούμπα δείχνουν τη βαθιά σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου». Αυτό αναφέρε, μεταξύ άλλων το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, όσον αφορά στα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας. «Όμως, το παρήγορο είναι ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές, κρατήθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα (ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια αρνήθηκε την προτροπή του οπλοφόρου Προέδρου κ. Σαββίδη να φύγει η ομάδα)», επισημαίνει στη συνέχει το Ποτάμι και προσθέτει: «Δυστυχώς όμως, δεν επικρατούν αυτοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επικρατούν οι παράγοντες, οι δικηγόροι, οι δικαστές, οι διαιτητές, τα Μ.Μ.Ε. και οι οπαδοί».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/324901-Tsipras-Den-me-endiapherei-to-politiko-kostos-Ayte-e-istoria-tha-teleiosei ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...