Τσίπρας: Δική μας αναπτυξιακή στρατηγική σε συνεννόηση με τους δανειστές

Τσίπρας: Δική μας αναπτυξιακή στρατηγική σε συνεννόηση με τους δανειστές

 «Ο στόχος είναι να γίνουμε εκ νέου μια κανονική χώρα. Κάτι τέτοιο έχει αρχίσει να γίνεται σιγά – σιγά εφικτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «θέλουμε να καταρτίσουμε τη δική μας αναπτυξιακή στρατηγική, σε συνεννόηση με τους δανειστές».

Μιλώντας στην ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα «De Tijd», ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τους δανειστές. «Για το λόγο αυτό δεν θέλουμε έτσι στα καλά καθούμενα να αρχίσουμε να ξοδεύουμε περισσότερα ή να διακινδυνεύσουμε όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Θέλουμε όμως να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες αυξάνοντας κάποιους μισθούς. Τονίζω όμως ακόμα μια φορά ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σε συνεννόηση με τους δανειστές». Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα παραμένει η δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να γυρίσουμε στις μέρες εκείνες που όλοι οι Έλληνες θέλουν να ξεχάσουν».

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει «σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αντί για επώδυνες περικοπές», εκτιμώντας πως η οικονομία θα καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Επεσήμανε, δε, ότι «για εμάς είναι σημαντικά και τα κοινωνικά μεγέθη και όχι μόνο τα “ξερά” οικονομικά στοιχεία για την ανάπτυξη, τον προϋπολογισμό και τις επενδύσεις. Θέλουμε να δούμε μια διαφορά στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Πρέπει να φέρουμε τα ποσοστά της ανεργίας ακόμα πιο χαμηλά και να δώσουμε τέλος σε αυτό το δράμα». Αναφερόμενος στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν υπήρξε εύκολη χρονιά για εμάς», τόνισε ωστόσο ότι «δεν είχαμε πει ψέματα στον λαό. Όλοι γνωρίζουν ότι έγιναν λάθη στα δύο πρώτα προγράμματα στήριξης. Όχι μόνο η τρόικα, αλλά ούτε και οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν τότε τις σωστές προτεραιότητες». Ανέφερε εξάλλου ότι «μεταξύ του 2010-2014 χάσαμε το 25% του πλούτου μας», ενώ σήμερα, όπως πρόσθεσε, «η οικονομία βρίσκεται μετά από οκτώ χρόνια πάλι στο πράσινο». Δήλωσε επίσης περήφανος που ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/320919-Tsipras-Dike-mas-anaptyxiake-strategike-se-synennoese-me-toys-daneistes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...