Τσίπρας: Εγγύηση για φοροελαφρύνσεις η έξοδος από το πρόγραμμα

Τσίπρας: Εγγύηση για φοροελαφρύνσεις η έξοδος από το πρόγραμμα

Τσίπρας: Η έξοδος από το πρόγραμμα εγγύηση για φοροελαφρύνσεις

Στη συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στην οικονομία της χώρας στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2018».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως και το 50% της ευρωπαϊκής χωρητικότητας.

«Είναι βαρύνων μεγεθος στο ΑΕΠ της χώρας και το ναυτιλιακό συνάλλαγμα έφθασε το 2017 τα 9 δισ. ευρω, 20% περισσότερο από το 2016», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι ευτυχώς που η πορεία της ελληνικής ναυτιλίας δεν συμβάδισε με την γενικότερη εικόνα της οικονομίας της χώρας, προσθέτοντας πως πλέον δεν θα είναι η εξαίρεση.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «εργαστήκαμε σκληρά για να έρθει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Μετά από τρία χρόνια επίπονης προσπάθειας η οικονομία μπαίνει σε πορεία ανάκαμψης με την έννοια μας να είναι σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο».

Παράλληλα, μίλησε για παθογένειες του παρελθόντος που μας οδήγησαν στην κρίση, ωστόσο όπως είπε αυτές πρέπει να ξεπεραστούν.

«Κάναμε μεταρρυθμίσεις που δεν ήταν εύκολο να πραγματοποιηθούν και έτσι από μια χώρα ελλειμματική, τώρα είναι από τις πρώτες και πλεονασματική. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και αυτό είναι το διαβατήριο για την έξοδο από τα προγράμματα και εγγύηση για σταδιακές φοροελαφρύνσεις», πρόσθεσε

«Αυτά δεν αρκεί να τα λέω μόνο εγώ αλλα αυτά έχουν την επικύρωση όλων των διεθνών οργανισμών, των αναλυτών και των αγορών. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης γίνεται πολύ δύσκολα και με πολύ κόπο. Με σταθερά και προσεκτικά βήματα βγαίνουμε από τα προγράμματα στήριξης. Όλα τα τελευταια κομματια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «εντός του Ιουνη ολοκληρώνουμε τα τελευταία προαπαιτούμενα, της τελευταίας αξιολόγησης, του τελευταίου προγράμματος, για να φτάσουμε στις 21 ιουνίου όπου και θα συζητηθούν τα μέτρα για ελάφρυση χρέους».

«Λέμε όχι σε οποιαδήποτε λύση αλλά θέλουμε λύση που θα δώσει σταθερή και διαρκή πρόσβαση στις αγορές χρήματος. Μια λύση που θα πείσει μακροπρόθεσμα τις αγορές και σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν τα τεχνικά μέσα για να γίνει αυτό χωρίς να επιβαρυνθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/333777-Tsipras-Eggyese-gia-phoroelaphrynseis-e-exodos-apo-to-programma ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...