Τσίπρας: «Κούρεμα» του χρέους ή διακόπτουμε την εξυπηρέτησή του

bb
Τσίπρας: «Κούρεμα» του χρέους ή διακόπτουμε την εξυπηρέτησή του
Ανοιχτό αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο μονεμερών κινήσεων σχετικά με τη διαχείρηση του χρέους από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν -όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, κάτι τέτοιο «επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».
«Δεν θα προβούμε σε μονομερείς κινήσεις. Ούτε, όμως, θα διστάσουμε να τις κάνουμε αν τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον», σημειώνει. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα μόλις εκλεγεί «θα σταματήσει αμέσως η αγωνία για νέα μέτρα λιτότητας. Θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα προ Μνημονίου επίπεδα».

Στην ερώτηση αν σχεδιάζεται μεγαλύτερη φορολογία στους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως αυτό είναι μια σκόπιμη παρερμηνεία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στο τραπεζικό σύστημα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως αλλάξει άμεσα τον ισχύοντα νόμο για το ΤΧΣ, «εξασφαλίζοντας το έλεγχο της διοίκησής του αλλά και τον ουσιαστικό, εποπτικό ρόλο της κυβέρνησης στα ΔΣ των τραπεζών».

Στο ερώτημα της εφημερίδας αν είναι κρατιστής ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κρατιστές, αλλά «αυτοί είναι “ταλιμπάν των αγορών”».

«Μόλις εκλεγούμε θα ζητήσω έκτακτη σύγκλιση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με θέμα την συλλογική και αλληλέγγυα αντιμετώπιση της κρίσης δημοσίου χρέους», τόνισε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...