Τσίπρας: Στις ευρωεκλογές οι πολίτες θα στεναχωρήσουν την Μέρκελ και τους μερκελιστές

Τσίπρας: Στις ευρωεκλογές οι πολίτες θα στεναχωρήσουν την Μέρκελ και τους μερκελιστές
«Λάβαμε την επίσημη απάντηση του υπουργού Οικονομικών, στην οποία επί της ουσίας παραδέχεται ότι υπάρχει νέο μνημόνιο» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επικαλούμενος την απάντηση του κ. Στουρνάρα στο αίτημα του, να κατατεθεί στη Βουλή η τελευταία συμφωνία με την τρόικα.
Mιλώντας στη Realnews o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως «αυτή η παραδοχή κάνει κομμάτια τους ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι το μνημόνιο τελείωσε και δεν θα υπάρξει νέο». Κατηγορεί δε τον κ. Στουρνάρα ότι προσβάλλει το Κοινοβούλιο, αφού στην απάντησή του λέει πως τα κείμενα αναρτώνται μετά την επικαιροποίηση τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «τώρα τάζουν έξοδο από το μνημόνιο και θα εφαρμόσουν βύθιση στο μνημόνιο. Πιάστηκαν, όμως, όπως λέει ο λαός μας, με την γίδα στην πλάτη… Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά…».

Όπως υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, προβλέπεται απελευθέρωση απολύσεων, γενίκευση της ενοικίασης των εργαζομένων ακόμα και στο Δημόσιο, κατάργηση τριετιών, κατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων και νέα μείωση των συντάξεων, ακόμα και των αναπηρικών.

«Και επειδή γνωρίζουν ότι αυτά τα μέτρα θα είναι βάρβαρα, σπεύδουν να ολοκληρώσουν και την μετάλλαξη της ΝΔ σε μια παράταξη, που ολοένα και περισσότερο θα θυμίζει την Πολιτική Άνοιξη, με μια ατζέντα ακραία, ώστε να είναι ευκολότερη η υλοποίηση του σχεδίου που ονειρεύονται αρκετοί στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά για συνεργασία με τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή» συνεχίζει.

Παράλληλα, ο ίδιος εκφράζει την πεποίθηση ότι στις ευρωεκλογές «οι πολίτες θα στεναχωρήσουν την κυρία Μέρκελ και τους μερκελιστές στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, επισημαίνει ότι έχει στόχο να φέρει το θέμα της λιτότητας, του χρέους στο κέντρο της συζήτησης για την Ελλάδα, ενώ για την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την Ευρωβουλή τονίζει ότι «έχει στόχο να φέρει το θέμα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων στο κέντρο της συζήτησης στην Ευρώπη».

«Στόχος μας, να αυξήσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, ακόμα και πριν κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές» καταλήγει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...