Τσίπρας από τα Ψαρά: Η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου (βίντεο)

Τσίπρας από τα Ψαρά: Η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου (βίντεο)

τσιπρας

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από το ακριτικό νησί των Ψαρών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: ζήτησε, έτσι, από την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Ακόμα, της ζήτησε να κατανοήσει ότι τον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες του.

Αρχή που η Ελλάδα κατανοεί και εφαρμόζει, και είναι μια χώρα που διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, όχι για να απειλήσει, αλλά για να εξασφαλίσει την ειρήνη.

Άλλωστε, όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η Ελλάδα είναι πόλος -αλλά και εγγυητής- της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας. Για αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η σκέψη μας, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σήμερα στους δύο στρατιωτικούς μας, οι οποίοι παραμένουν στην Αδριανούπολη και για τους οποίους κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα».

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/326353-Tsipras-apo-ta-PSara-E-Toyrkia-na-sebastei-ta-kyriarchika-dikaiomata-Elladas-kai-Kyproy-binteo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...