Τ.Βίζερ: Οι τέσσερις όροι για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές το 2016

Τ.Βίζερ: Οι τέσσερις όροι για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές το 2016

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει το πρόγραμμα στο ακέραιο, αν θέλει να βγει στις αγορές το 2016, αλλά και να λάβει ελάφρυνση του χρέους, στέλνει ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ με συνέντευξή του στην Realnews.

Ο κ. Βίζερ αναγνωρίζει ότι πρέπει να ληφθούν «οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις που αποτελούν πρόκληση για τις ελληνικές Αρχές» και αναφέρει συγκεκριμένα: Τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα των συντάξεων, του φορολογικού συστήματος, τη φορολογία των αγροτών και το γενικό δημοσιονομικό σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα.

«Αν το πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς,  κάτι που σήμερα ισχύει, και παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016, τότε εκτιμώ ότι η πρόσβαση στις αγορές είναι ένας στόχος εφικτός και θα ακολουθήσει ως λογική συνέπεια», δηλώνει.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν αναμένεται να συνδεθεί με νέους όρους και νέο μνημόνιο. «Δεν νομίζω ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει να κάνει με κανένα νέο μνημόνιο. Κανείς στην ΕΕ από όσο γνωρίζω δεν ενδιαφέρεται να καταλήξουμε σε τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...