Υπάλληλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνελήφθη ως τζιχαντιστής

Ισχυρούς δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να είχε αναπτύξει πρώην υπάλληλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός εκ των πλέον σεβάσμιων ιμάμηδων στη Βρετανία.

Ο Μοχάμεντ Σιίντι, ο οποίος εντάχθηκε στις τάξεις των εξτρεμιστών ισλαμιστών και σκότωσε τον 71χρονο ιμάμη, Τζαλάλ Ουντίν, ακολουθώντας τις τακτικές που εφαρμόζουν οι ομοϊδεάτες του τρομοκράτες, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση από το δικαστήριο.

Ωστόσο η περίπτωσή του εμπεριείχε ένα στοιχείο παραπάνω, το οποίο προκάλεσε τρόμο στην κοινωνία και ανησυχία στις αρχές. Ο 21 ετών άνδρας διατέλεσε για ικανό διάστημα μέλος της ομάδας περιφρούρησης ενός εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων στον κόσμο, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 71χρονος ιμάμης που δολοφονήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου

Στο άκουσμα της απόφασης, ο 21 ετών τζιχαντιστής, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, αγκάλιασε με τα δύο χέρια το κεφάλι του και το κούνησε δεξιά-αριστερά σαν να μην πίστευε αυτό που του είχε συμβεί. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί, αν ο δολοφόνος-τζιχαντιστής αισθανόταν απόγνωση, ποια θα είναι τα συναισθήματα των Βρετανών φιλάθλων, πολύ δε περισσότερο εκείνων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι ανάμεσά τους, υπήρχε ένας εν δυνάμει βομβιστής αυτοκτονίας, ή εκτελεστής, του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μοχάμεντ Σιίντι που δολοφόνησε με το συνεργό του τον ιμάμη στο Ροτσντέιλ

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...