Υπάρχει κινητικότητα στα θέματα ουσίας της διαπραγμάτευσης, λέει εκπρόσωπος Σόιμπλε

Υπάρχει κινητικότητα στα θέματα ουσίας της διαπραγμάτευσης, λέει εκπρόσωπος Σόιμπλε

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 04/05/2016 – 17:41

Υπάρχει κινητικότητα στα θέματα ουσίας της διαπραγμάτευσης, λέει εκπρόσωπος Σόιμπλε

Υπάρχει κινητικότητα στα θέματα ουσίας της διαπραγμάτευσης  αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά στα τεχνικά κλιμάκια τόνισε στις δηλώσεις της, η εκπρόσωπος τους Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν. 

Κατά την διάρκεια ενημέρωσης τόνισε ότι στα θέματα ουσίας της διαπραγμάτευσης «έχουμε διαπιστώσει επανειλημμένα ότι έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα κάποια κινητικότητα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά σημεία και η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να κρατά σκληρή γραμμή στην διαπραγμάτευση, η κυρία Τισενχάουζεν ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένη στις δηλώσεις της σχετικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας. 

«Έχουμε τη Δευτέρα μία επόμενη συνάντηση του Eurogroup. Έχουμε διαπιστώσει εδώ συχνά ότι στα θέματα ουσίας έχει υπάρξει τον τελευταίο καιρό κάποια κινητικότητα. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο τέλος, υπάρχουν ακόμα ανοιχτά σημεία. Η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί και θα έχει ολοκληρωθεί μόνο όταν θα έχουμε -γνωρίζετε αυτόν τον τεχνικό όρο- ένα Staff Level Agreement» τόνισε.

Η κυρία Τισενχάουζεν, επέμεινε στην ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκληση μέσω της διαβούλευσης των τεχνικών κλιμακίων. «Υπό αυτή την έννοια αναμένουμε από τους θεσμούς να συνεχίσουν τις εργασίες προετοιμασίας», τόνισε.

Την ώρα που «φουντώνουν» τα σενάρια ότι ο άξονας Βερολίνου – ΔΝΤ, δεν είναι αυτό που φαίνεται και ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βλέπει με καλό μάτι τον μηχανισμό που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και αυτό γιατί τη πρόταση, για ένα μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών,  την είχε διατυπώσει πρώτος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το φθινόπωρο του 2015!

Τώρα όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, φαίνεται αντί να υποστηρίζει την παλιά του πρόταση, να αντιστέκεται με σθένος, συντασσόμενος με το ΔΝΤ για άμεση νομοθέτηση. Όμως είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα ή πρόκειται για ακόμα ένα «παιχνίδι» του Βερολίνου;

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από την στάση του έμπειρου πολιτικού στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, όπως και από την θέση των υπουργών που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής του.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...