Υπουργείο Οικονομικών: Η Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε κάθε όριο γραφικότητας

bb

ΣΚΛΗΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και τη Νέα Δημοκρατία, για τις υποθέσεις του ΣΔΟΕ, μετά την ανακοίνωση κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγορεί την κυβέρνηση πως «κλείνει το μάτι και ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, που κατηγορεί τα στελέχη της Ν.Δ., πως ξεπέρασαν κάθε όριο γραφικότητας.

«Ξεπέρασαν κάθε όριο γραφικότητας οι «υπεύθυνοι» των Οικονομικών Υποθέσεων και Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας με την ανακοίνωσή τους για τη διάταξη που ψηφίστηκε στο Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών και αφορά τη μεταφορά υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ», τονίζει το υπ. Οικονομικών,  αναφέροντας στην ανακοίνωσή του πως, «ασκούν κριτική και χαρακτηρίζουν ως σκάνδαλο μια διάταξη που εφαρμόζει την απόφαση για μεταφορά υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, όπως αυτή ψηφίστηκε στον Ν.4336/2015, τον οποίο είχε ψηφίσει και το κόμμα τους! Δηλαδή τη δυνατότητα ελέγχου φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων να την έχει μόνο η ΓΓΔΕ».

Το υπουργείο Οικονομικών, απαντά πως, καταγγέλλουν πως με τη διάταξη παραγράφονται υποθέσεις φοροδιαφυγής όταν είναι ξεκάθαρο πως:

  1. Η καταγραφή των μεταφερόμενων υποθέσεων έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και δεν είναι κάτι που θα γίνει τώρα.

2. Η μεταφορά των υποθέσεων που είχε αποφασιστεί στις 31-8-2015, αφορούσε τις πρώτες 4.000 υποθέσεις και όχι το σύνολο τους.

3. Η μεταφορά του προσωπικού από το ΣΔΟΕ προς τη ΓΓΔΕ αποτελούσε μέρος της συμφωνίας με τους θεσμούς (ν.4336/2015) και όχι υπουργική απόφαση.

4. Η καταγραφή των υποθέσεων έχει γίνει με όλα τα κριτήρια που έχουν οριστεί.

5. Στο διάστημα των δύο μηνών που ορίζει η τροπολογία, θα γίνει η μεταφορά των υποθέσεων από το ΣΔΟΕ προς τη ΓΓΔΕ και όχι η καταγραφή όπως αναφέρουν.

6. Η ΓΓΔΕ θα προχωρήσει στην αξιολόγηση και την προτεραιοποίηση των υποθέσεων, εφαρμόζοντας risk analysis, και έχει την υποχρέωση να προχωρήσει σε έλεγχο των υποθέσεων που θα επιλεγούν.

7. Οι υποθέσεις παίρνουν παράταση παραγραφής για τρία χρόνια ενώ αν παρέμεναν στο ΣΔΟΕ θα οδηγούνταν σε παραγραφή.

Τέλος, το υπουργείο τονίζει πως, «η διάταξη που προβλέπει τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis, θα συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, το οποίο και θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή». 

Κατηγορεί τη Ν.Δ. πως «χρησιμοποιεί περισσότερο πολιτικά και ουσιαστικά επιχειρήματα στις ανακοινώσεις της, παρά πιστή αναπαραγωγή στρεβλά πληροφορημένων πρωτοσέλιδων της διαπλοκής».

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Νωρίτερα η Ν.Δ. είχε εκφώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως, «H Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, κλείνει το μάτι και ουσιαστικά ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε χθες τη Βουλή σε πλυντήριο για τις ευθύνες της στο ζήτημα της φοροδιαφυγής.

Με τροπολογία που κατέθεσε ουσιαστικά οδηγείται σε παραγραφή η συντριπτική πλειοψηφία των 36.000 ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ. Εκεί οδήγησε η διάλυση του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, που επέβαλε η Κυβέρνηση Τσίπρα.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση ”παγώνει” την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την ίδια ώρα που επιβάλλει νέες, εξοντωτικές, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Προφανώς, η Κυβέρνηση αντισταθμίζει την έλλειψη βούλησης και την αδυναμία της να συλλάβει τη φοροδιαφυγή, με την επιβολή υπερφορολόγησης σε όλους τους Έλληνες.  Αυτή είναι η αντίληψη της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Μια αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή αντίληψη, που διαλύει την πραγματική οικονομία και φτωχοποιεί τους Έλληνες».

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...