Φάιμαν: Η προστασία των συνόρων της Ε.Ε. πρέπει να γίνεται πρώτα σε Ελλάδα και Ιταλία

bb
Φάιμαν: Η προστασία των συνόρων της Ε.Ε. πρέπει να γίνεται πρώτα σε Ελλάδα και Ιταλία

«Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να προστατευτούν, όμως η προστασία των εξωτερικών συνόρων πρέπει να γίνεται πρώτα από όλα στην Ελλάδα και στην Ιταλία, διότι εάν οι πρόσφυγες έχουν ήδη διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, οι προσφυγικές ροές μπορούν πλέον μόνον να μετατοπιστούν».

Τα παραπάνω τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Παράλληλα, ο Βέρνερ Φάιμαν εξέφρασε την ελπίδα, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αφρική, η οποία αρχίζει την Τρίτη, θα προχωρήσει σε διεύρυνση των μέτρων προστασίας των κοινοτικών εξωτερικών συνόρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει επίσης να οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες με την Τουρκία και προς τούτο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επενδύσει περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ, διότι έχει περισσότερο νόημα οι πρόσφυγες να μπορούν να παραμένουν επί τόπου, καθώς αυτή είναι η μοναδική βιώσιμη λύση, και από την πλευρά της η Αυστρία θα διαθέσει συνολικά 26 εκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια επί τόπου.

Ακόμα, θα πρέπει επιτέλους να δημιουργηθούν τα κέντρα κατανομής των προσφύγων, καθώς, κατά την άποψή του, τα μέτρα στα εσωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξυπηρετούν τον έλεγχο, αλλά δεν μειώνουν τον αριθμό των προσφύγων.

Ο Αυστριακό καγκελάριο πιστεύει ότι η μοναδική βιώσιμη λύση, μακροπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, για τους πρόσφυγες που γίνονται δεκτοί στην Ευρώπη, είναι η συμμετοχή όλων των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία κατανομής τους.

Όλα τα άλλα αποτελούν, κατά την άποψή του, μόνον έκτακτα μέτρα, τα οποία οδηγούν περισσότερο σε μετατόπιση του προβλήματος αλλά όχι σε επίλυσή του, όπως ήδη έδειξε το παράδειγμα της Ουγγαρίας, διότι δεν ήταν τελικά λιγότεροι εκείνοι που διήλθαν από την Αυστρία ή τη Γερμανία, αλλά απλώς αναζήτησαν έναν άλλο δρόμο.

Όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος, για τα περαιτέρω βήματα στην Αυστρία προβλέπονται για φέτος δύο συναντήσεις συντονισμού στο θέμα της μετανάστευσης: αφενός μια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για μια κοινή στάση στους τομείς της αγοράς εργασίας και της κατοικίας, αφετέρου μια συνάντηση με τους τοπικούς κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων για την μέριμνα των παιδιών και τη σχολική εκπαίδευση.

«Στόχος πρέπει να είναι η ταχεία και αποτελεσματική συνένωση των δυνάμεων, καθώς, όσο νωρίτερα ξεκινά η ενσωμάτωση τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα για την κοινωνική συνοχή και τη διατήρηση της έννομης τάξης», πρόσθεσε ο Βέρνερ Φάιμαν.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...