Φέτος οι υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία του ελληνικού Τουρισμού!

Φέτος οι υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία του ελληνικού Τουρισμού!

Ελ. Κουντουρά:  Ο τουρισμός ισχυρή δύναμη ανάπτυξης

 

Το 2017 αποτελεί χρονιά των υψηλότερων ιστορικά επιδόσεων σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά κατά τα εγκαίνια της 33ης  Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την υπουργό, μετά από τρεις χρονιές διαδοχικών ρεκόρ, τα μηνύματα για το 2018 είναι ακόμη πιο θετικά και οι προκρατήσεις από τις βασικές αγορές έχουν ξεκινήσει με διψήφια αύξηση.

 

Κατά την τοποθέτησή της, η κυρία Κουντουρά, παρουσίασε τις υλοποιούμενες αναπτυξιακές δράσεις της ενιαίας εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα.

 

Η υπουργός επεσήμανε ότι «είναι  σημαντικό  να δώσουμε το μήνυμα ότι ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη», εξηγώντας πως επιδιώκεται  νέα τουριστική ανάπτυξη και στις 13 Περιφέρειας της χώρας, ώστε τα οφέλη  να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας  νέες θέσεις εργασίας, νέα επαγγελματική δραστηριότητα και επιχειρηματικότητα, και νέες πηγές εσόδων.

 

Ο στόχος του υπουργείου, είναι η βιώσιμη, ισόρροπη και δίκαιη τουριστική ανάπτυξη,  που προσδίδει υπεραξία  στους φυσικούς και τουριστικούς πόρους της χώρας, με σεβασμό στο περιβάλλον, μέσα από τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του ιστορικού πλούτου, και την ανάδειξη όλων των στοιχείων που καθιστούν μοναδική την ταυτότητα της Ελλάδας ως παγκόσμιο προορισμό.

 

11
Philoxenia 2017, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με την υφυπουργό Εσωτερικών (ΥΜΑΘ) Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τη διοίκηση της ΔΕΘ ΗΕLEXPO, τον πρόεδρο Τάσο Τζήκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη.

«Η ζήτηση για την  Ελλάδα είναι ισχυρή»

 

Αναφερόμενη στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα, η Έλενα Κουντουρά,  ανάφερε πως «τα τουριστικά προγράμματα αυξάνονται το 2018, εντάσσονται νέοι προορισμοί και ξεκινούν νέες πτήσεις νωρίτερα από ποτέ και για μεγαλύτερο διάστημα του έτους».

 

Από την πλευρά του υπουργείου Τουρισμού επιδιώχθηκε η  εδραίωση  μίας ισχυρότερης παρουσίας στη διεθνή τουριστική αγορά και η ενίσχυση του θεσμικού ρόλου στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό.

 

Σύμφωνα με την παρουσίαση της υπουργού, επιτεύχθηκε:

 

  • η εκλογή της Ελλάδας για πρώτη φορά ως μέλος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την περίοδο 2018-2021

     

  • η  ενίσχυση της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ και η ανάληψη από την Ελλάδα της Προεδρίας της Υψηλού Επιπέδου Συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό τον Οκτώβριο του 2017

     

  • η  διοργάνωση στην Ελλάδα κορυφαίων συνεδρίων  διεθνών φορέων για το 2018, μεταξύ των οποίων η 8η Διεθνής Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού, το 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης WTFL και το ετήσιο συνέδριο Destination Expo  της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων ASTA.

 

Στη συνέχεια,  η κυρία Κουντουρά, αναφέρθηκε  στις μεταρρυθμίσεις στη συνολική λειτουργία  της τουριστικής αγοράς, στον υλοποιούμενο σχεδιασμό για την δυναμική ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, στο φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για την προσέλκυση και προώθηση νέων τουριστικών επενδύσεων, στη διασύνδεση του  τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροδιατροφικό τομέα και την μεταποίηση.  

 

Άμεσα το ψηφιακό οικοσύστημα για τον ελληνικό τουρισμό

 

Το νέο ψηφιακό οικοσύστημα για τον ελληνικό τουρισμό,  θα είναι σύντομα έτοιμο και θα έχει στόχο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών σε όλο το φάσμα των συναλλαγών με τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους πολίτες, στην ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαίδευσης, στη συλλογή στοιχείων και δεδομένων, και στην παγκόσμια προώθηση και προβολή.

 

Τέλος, η υπουργός, αναφέρθηκε και στην εθνική επικοινωνιακή στρατηγική που υλοποιείται μέσω του ΕΟΤ για την παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.  «Όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τον ελληνικό τουρισμό ακόμη πιο ψηλά τα επόμενα χρόνια. Ο   τουρισμός είναι κυρίαρχη δύναμη στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη. Δημιουργεί οφέλη για όλους, οικονομική και κοινωνική ευημερία», δήλωσε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/309369-PHetos-oi-ypseloteres-epidoseis-sten-istoria-toy-ellenikoy-Toyrismoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...