Φλέγεται πλοίο της γραμμής Πάτρα-Ιταλία με 478 επιβάτες. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

00:01 Ώρες αγωνίας για τους επιβάτες που παραμένουν ακόμα στη γέφυρα του φλεγόμενου πλοίου αναμένοντας τη διάσωσή τους. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, τηλιγμένοι με κουβέρτες, έχουν γίνει ένα κουβάρι, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο.thebest.gr

23:30 Ακόμη ένα άτομο απο την Ναυπακτία από το χωριό Γαλατάς  που ταξιδεύει για την Γερμανία σε επαγγελματικό ταξίδι και ένα από το Ευηνοχώρι που είναι πλήρωμα του πλοίου περνούν ζουν δύσκολες στιγμές ελπίζοντας να τελειώσει γρήγορα και αίσια η περιπέτεια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evinochori-kalidona.gr ύστερα από επικοινωνία που είχε σας ενημερώνει είναι και οι δυο καλά στην υγεία τους χωρίς όμως ακόμα να έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος αφού οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες και υπάρχει ακόμα φωτιά στο πλοίο.

Φωτο από το λιμάνι της Πάτρας με το

b3059ad6c17e99372ff822d80d14b7cc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23:07 Νύχτα αγωνίας για τους επιβάτες του Norman Atlantic και τους συγγενείς τους αφού η επιχείρηση διάσωσης με τα εναέρια μέσα συνεχίζεται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτή την ώρα μάλιστα υπάρχει πρόβλημα με την ρυμούλκηση του πλοίου.πηγη thebest.gr

Οι διασωθέντες έχουν φθάσει τους 190 όμως πάνω στο πλοίο, όπου ακόμα υπάρχουν καπνοί, υπάρχουν 287 άνθρωποι.

__________________________________________________________________________

Δείτε τη δεύτερη λίστα με τα ονόματα των διασωθέντων

_________________________________________________________________________

22:53 Τους 190 έχουν φθάσει πλέον οι διασωθέντες ενώ όσοι παραμένουν στο πλοίο αγγίζουν τους 287.

22:27 Την ώρα που συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια διάσωσης των επιβατών του επιβατηγού Norman Atlantic, το υπουργείο Εθνικής Άμυναςεξέδωσε ανακοίνωση ενημέρωσης των κινήσεων που πραγματοποιήθηκαν από ελληνικής πλευράς από τα ξημερώματα της Κυριακής και έως αυτή την ώρα.

Ανάμεσα σε όσα έγιναν επισημαίνεται ότι: δύο ελικόπτερα ΝΗ-90 βρίσκονται στο αεροδρόμιο Ακτίου καθώς και δύο ελικόπτερα Chinook στο αεροδρόμιο Αράξου με δύο ομάδες Eιδικών Επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η παρατήρηση στην ανακοίνωση του Υπουργείου πως τα συγκεκριμένα ελικόπτερα και οι ειδικές δυνάμεις παραμένουν σε Άκτιο και Άραξο, όπως τονίζεται, για… “αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης μεταφοράς προσωπικού”!

_______________________________________________________________________________

Ο πρόεδρος διεθνών μεταφορών Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Κάκκος για το Norman Atlantic στο Nafpaktia news.gr

______________________________________________________________________________

21:33 “Δευτερεύουσες δυσλειτουργίες” που διευθετήθηκαν χαρακτηρίζει τις επισημάνσεις των αρμόδιων Αρχών της Πάτρας για την κατάσταση του Norman Atlantic ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Υποστηρίζει δε ότι αμέσως επιδιορθώθηκε το πρόβλημα που είχε εντοπιστεί για να μπορέσει να σαλπάρει το πλοίο.

21:22 «Η κλινική εικόνα των διασωθέντων είναι καλή, ιδιαίτερα των παιδιών», αναφέρουν οι γιατροί από τα Ιταλικά νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες του πλοίου.

19:55 Ο Γιώργος Δούλης, είναι ο νεκρός άνδρας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας βρέθηκε στη γλίστρα του πλοίου μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα, κατά την επιχείρηση εκκένωσης. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ η γυναίκα βρισκόταν επί ώρες εγκλωβισμένη στη γλίστρα.πηγη:thebest.gr

19:56 Στο Μπρίντεζι της Ιταλίας φαίνεται τελικά ότι θα κατευθυνθεί τοNorman Atlantic.

19:19 Σύμφωνα  με τον Alpha  ο νεκρός είναι Έλληνας , η σύζυγος του διασώθηκε.

18:31 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Nafpaktia news.gr  στο πλήρωμα Norman Atlantic μέλος του πληρώματος είναι και ένας Ναυπάκτιος. Το όνομα του είναι γνωστό σε εμάς για ευνόητους λόγους όμως δεν μπορούμε να το αναφέρουμε.  Από το πρωί οι οικείοι του προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μέχρι και το μεσημέρι το τηλέφωνό του καλούσε κανονικά μέχρι που σταμάτησε. Ώρες αγωνίας μείνετε συντονισμένοι Μόνο στο Nafpaktianews.gr για να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη της διάσωσης των επιβατών του πλοίου.

ΩΡΑ 18:19 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός. Ο άνδρας είχε εγκλωβιστεί στην γλίστρα διάσωσης του φλεγόμενου πλοίου. Στο ίδιο σημείο είχε εγκλωβιστεί και μια γυναίκα η οποία όμως διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Μπρίντεζι. Συνολικά οι διασωθέντες έχουν φθάσει πλέον τους 156.thebest.gr

18:14 Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του άνδρα που εγκλωβίστηκε στην γλίστρα του πλοίου.

18:04 Στελέχη της ΑΝΕΚ διαψεύδουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου.

17:52 Σύμφωνα με πληροφορίες Ιταλικών ΜΜΕ corriere.it που έφθασαν στο Λιμενικό υπάρχει ένας νεκρός. Με βάση το δημοσίευμα ο νεκρός είναι ένας άνδρας. Η σχετική πληροφορία όμως δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από καμία επίσημη Αρχή, ιταλική ή ελληνική.

15:48 Μια από τους επιβάτες του Norman Atlantic, η κυρία Αθηνά, η οποία ήταν από τους πρώτους που διασώθηκε από το πλοίο, μιλώντας πριν λίγο στον ΣΚΑΪ ανέφερε, εμφανώς σοκαρισμένη: «Πατούσαμε σε φλεγόμενο πάτωμα. Μπήκαμε 40 άτομα μέσα στη λέμβο. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι συνέβαινε αυτό το πράγμα σε μας. Παλεύαμε με τα κύματα για να ανέβουμε σε κάποιο άλλο πλοίο… αναμένεται να μεταφερθούμε αύριο σε κάποιο ασφαλές μέρος σε Ιταλία ή Κροατία».

ΩΡΑ 15:35 Αυτή την ώρα στην περιοχή του συμβάντος επιχειρεί ένα ελληνικό ελικόπτερο Super Puma ενώ ακόμα ένα ανεφοδιάζεται στην Πρέβεζα για να πετάξει προς το φλεγόμενο πλοίο.

ΩΡΑ 15:25 111 επιβάτες έχουν διασωθεί μέχρι τώρα. Με ελικόπτερο διασώζονται δύο άτομα κάθε φορά. Ευτυχώς, οι καιρικές συνθήκες δείχνουν να είναι πιο ήπιες.

ΩΡΑ 14:52 Ήδη 150 επιβάτες μπήκαν σε σωστική λέμβο. Από αυτούς, οι 47 μεταφέρθηκαν στο «Spirit of Pireaus», που πλέει στην περιοχή. Επίσης, 8 άτομα παραλήφθηκαν από ιταλικά ελικόπτερα, 1 άτομοαπό το πλοίο Aby Jeanette με κατεύθυνση τo Λέτσε.

Το εγχείρημα της διάσωσης των επιβατών δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, με τους νότιους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να ξεπερνούν τα 9 μποφόρ και βροχόπτωση και χαλάζι.

πηγη thebest

Η θέση του πλοίου στις 14:30 (από το marine traffic)

Η θέση του πλοίου στις 10:00

H EΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

14.05 Από τους 56 διασωθέντες, 47 περισυνελλέγησαν από το παραπλέων πλοίο Spirit of Piraeus. Ακόμη ένας διασώθηκε από το παραπλέων πλοίο Abi Jaret.8 παρελήφθησαν από ιταλικά ελικόπτερα (το ένα ιταλικό ελικόπτερο μάζεψε επτά και το δεύτερο περισυνέλλεξε ακόμη έναν). Τα ελικόπτερα μεταφέρουν τους διασωθέντες στο Λέτσε, σύμφωνα με το Protothema.gr, ενώ το ένα ρυμουλκό που ξεκίνησε από την Κέρκυρα επέστρεψε στο νησί λόγω κακών καιρικών συνθηκών – Το δεύτερο ρυμουλκό που απέπλευσε από την Πύλο βρίσκεται εν πλω προς την περιοχή του ατυχήματος.

13.15 “Φίλε χανόμαστε” .Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβε στο κινητό του Ο Πατρινός πνευμονολόγος Σάκης Παπαλεξάτος, από τον καθηγητή μαιευτικής του ΠΓΝΠ Γιώργο Αντωνάκη, ο οποίος βρίσκεται στο φλεγόμενο πλοίο μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του. Όπως είπε στο thebest.gr ο κ. Παπαλεξάτος σχεδίαζε και ο ίδιος να ταξιδέψει μαζί με τον καθηγητή και την οικογένειά του, ωστόσο τελικά άλλαξε γνώμη. Η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε γύρω στις 11.30 το πρωί.

12.50 Και Πατρινοί βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εννέα νταλίκες γνωστής εταιρείας από την Πάτρα βρίσκονται μέσα στο καράβι που φλέγεται. Ο 33χρονος Νώντας Βακρόπουλος έπιασε δουλειά στο πλοίο πριν από μια εβδομάδα. Είναι πατέρας ενός παιδιού και εργάζεται συνολικά δέκα χρόνια στα καράβια. Ο πατέρας του Παναγιώτης Βακρόπουλος ζει από τα ξημερώματα ώρες αγωνίας. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με το παιδί του αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Μίλησε στον Antenna και το Lepanto TV και περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο την αγωνία που ζει ο ίδιος, η σύζυγός του αλλά και η νύφη του. “Ελπίζω να πάνε όλα καλά” είπε προσπαθώντας ταυτόχρονα να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Από το πρωί είναι “καρφωμένος” στην τηλεόραση. Δεν έχει κανέναν άλλο τρόπο να μάθει έστω και μία πληροφορία για το παιδί του.

Φωτογραφίες από το πλοίο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟ από το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic Στις φλόγες το Norman Atlantic

12.20 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού στην περιοχή βρίσκονται 8 παραπλέοντα πλοία. Από τους 478 επιβάτες 150 μετεπιβιβάστηκαν σε σωσίβια λέμβο εκ των οποίων 42 έχουν ανέβει στο Spirit of Pireus. Από τους επιβάτες οι 234 είναι Έλληνες

10.55 Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ιταλό Πρωθυπουργό για την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic, όπως ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη.

10.35 To πλοίο των Μινωικών Γραμμών Europa όπως μεταδίδει το Mega δεν κατάφερε ακόμα να πλησιάσει το φλεγόμενο πλοίο. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες με πολύ κρύο, μποφόρ και υψηλά κύματα. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι μέλος του πληρώματος του Europa, στο οποίο έχουν ετοιμαστεί καμπίνες για φιλοξενία διασωθέντων, έβαλε τα κλάματα λέγοντας “δεν μπορούμε να πλησιάσουμε”.

thebest.gr

10.30 Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου σε Κέρκυρα αλλά και Πάτρα να βρεθούν καταλύματα σε ξενοδοχειακές μονάδες για να φιλοξενήσουν τους διασωθέντες.

«Οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν το συνόλων των διασωστικών τους μέσων, αλλά η διάσωση δεν μπορεί να γίνει από αέρος» δήλωσε στο ΒΗΜΑFM ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας επίσης στο ΒΗΜΑFM είπε ότι «πρόκειται για ένα δύσκολο περιστατικό. Είμαστε σε επιφυλακή». Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει μεταβεί στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού προκειμένου να ενημερώνεται διαρκώς για την επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου ενώ για την πορεία της υπόθεσης ενημερώνεται και ο Πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την κατάσταση.

thebest.gr

ΩΡΑ 10:02 Από τους 466 επιβαίνοντες στο πλοίο οι 268 είναι Έλληνες. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης. Περίπου 150 επιβάτες βρίσκονται ήδη σε σωστιή λέμβο. Από αυτούς μόνον οι 35 έχουν επιβιβαστεί σε ασφαλές παραπλέων πλοίο.

09:16 Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, πολλά αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι καταστροφές είναι μεγάλες, αλλά, ευτυχώς, έως τώρα δεν έχουν απειληθεί ανθρώπινες ζωές. Πάντως οι εγκλωβισμένοι στη γέφυρα του πλοίου επιβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι και με το τσουχτερό κρύο.

ΩΡΑ 09:04 Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη, πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών προσέγγισε στο φλεγόμενο πλοίο και έριξε στη θάλασσα σωστικές λέμβους, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν είναι εύκολο να κατέβουν από την γέφυρα του πλοίου οι εγκλωβισμένοι επιβάτες.

ΩΡΑ 08:47 Τουλάχιστον 200 επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι στη γέφυρα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ενώ από το σημείο ακούγονται συνεχείς εκρήξεις, με την φωτιά να μοιάζει να μην μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή (βρέχει και πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ) δυσκολεύουν την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων.

ΩΡΑ 08:37 Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, Καλημέρα, υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από μία γυναίκα, της οποίας ο πρώτος εξάδελφος, μαζί με τα παιδιά του, βρίσκονται αυτή την ώρα μέσα στο πλοίο.“Προσευχηθείτε για μας, καιγόμαστε”, ήταν η δραματική τους έκκληση όπως μετέφερε συγκλονισμένη η γυναίκα στην τηλεοπτική εκπομπή, μεταφέροντας τα δραματικά δευτερόλεπτα που ζουν οι δικοί της άνθρωποι, μαζί με εκατοντάδες ακόμη.

ΩΡΑ 08.32 Τέσσερα συνολικά ελικόπτερα κι ένα C 130 θα απογειωθούν για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης, όπως ανέφερε στο Mega o Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Όπως είπε οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρόσθεσε πως η ελπίδα διάσωσης των επιβατών είναι κυρίως τα παραπλέοντα πλοία

ΩΡΑ 08:17: 110 επιβάτες έχουν μεταφερθεί στο πλοίο Spirit of Pireaus που πλέει στην περιοχή.

Πληροφορίες που μεταδίδουν επιβάτες με κινητά τηλέφωνα από τα κανάλια αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι τραγικές πάνω στο φλεγόμενο σκάφος και ότι η φωτιά εχει επεκταθει σε πολλά σημεία του πλοίου.

Ενώ το πλοίο βρισκόταν έξω από τους Οθωνούς, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής στο πάρκινγκ του καραβιού δυο φορτηγά έπιασαν φωτιά, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το πλοίο! Την ώρα εκείνη στο πάρκινγκ του πλοίου βρίσκονταν 222 αυτοκίνητα.

Λιγότεροι από τους μισούς επιβάτες κατάφεραν να μπουν στις σωστικές λέμβους, άλλοι μέσα στον πανικό τους έπεσαν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι περιμένουν βοήθεια στη γέφυρα του πλοίου.

ΩΡΑ 08:12: Τρία πλωτά του Λιμενικού προσπαθούν να πλησιάσουν, όπως και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες αφού οι άνεμοι φτάνουν τα 8 μποφόρ και ίσως αργότερα να ενισχυθούν.

Δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο βρίσκεται και ένα φορτηγό πλοίο, που προσπαθεί να περισυλλέξει από τη θάλασσα τους επιβάτες που έπεσαν μέσα στον πανικό τους.

Στην περιοχή σπεύδει και ένα C130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα καθώς και δυο Chinook.

Σε βοήθεια των επιβατών του πλοίου στην περιοχή πηγαίνουν και ιδιωτικά σκάφη από την Κέρκυρα.

ΩΡΑ 07:50 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκώνα.

Το υπό ιταλικής σημαίας πλοίο μεταφέρει 411 επιβάτες και 220 οχήματα -τα περισσότερα φορτηγά- και 55 άτομα πλήρωμα.

Oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες έχουν φορέσει τα σωσίβιά τους και είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το σκάφος καθώς έχει δοθεί η εντολή από τον κυβερνήτη.

Δύο πλοία τα οποία πλέουν κοντά στο Norman Atlantic έχουν πάρει εντολή να φτάσουν κοντά του για να παράσχουν βοήθεια στο καιγόμενο σκάφος.

Πληροφορίες που μεταδίδουν επιβάτες με κινητά τηλέφωνα από τα κανάλια αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι τραγικές πάνω στο φλεγόμενο σκάφος και ότι η φωτια εχει επεκταθει και σε άλλα σημεία του πλοίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι επιβάτες πήδησαν στη θάλασσα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πηγη: thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...