Φλαμπουράρης: Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει – Διαψεύστηκαν οι “Κασσάνδρες”

Φλαμπουράρης: Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει – Διαψεύστηκαν οι “Κασσάνδρες”

Φλαμπουράρης

Βερναδάκης: Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ «ξεκλειδώνει» την επένδυση από κάθε άποψη

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζει ότι, «η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει», προσθέτοντας ότι «για μια ακόμη φορά οι ‘Κασσάνδρες’ διαψεύστηκαν».

Όπως σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης, «η προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ενστάσεων ότι δεν αποτελούν δασική έκταση τα 37 στρέμματα και η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με τον χαρακτηρισμό ως αρχαιολογικού χώρου ενός μικρού τμήματος μόλις 280 στρεμμάτων, επί συνόλου 6.500, άνοιξαν το δρόμο» για την επένδυση.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα για το θέμα και ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ανέφερε πως η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου «ξεκλειδώνει» την επένδυση από κάθε άποψη.

Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση πως οι επενδυτές θα αντιμετωπίσουν «απολύτως θετικά» τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, καθώς – όπως είπε – «όταν ένας χώρος κηρύσσεται αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, δίνει και μεγαλύτερη αξία στην επένδυση».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/303879-PHlampoyrares-E-ependyse-sto-Elleniko-prochoraei-Diapseystekan-oi-Kassandres ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...