«Φρένο» στη χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, έβαλε ο Τραμπ

«Φρένο» στη χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, έβαλε ο Τραμπ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χορηγήσουν το μισό ποσό που προορίζεται για τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τονίζει ότι η απόφαση αυτή δεν συνιστά τιμωρία, αλλά έχει ως στόχο να πιέσει για μεταρρυθμίσεις στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί και τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν στην Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες 60 εκατ. δολάρια, παρακρατώντας προς το παρόν ένα επιπλέον ποσό 65 εκατ. δολαρίων.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι χρειάζεται να επανεκτιμηθεί ουσιαστικά ο τρόπος που λειτουργεί και χρηματοδοτείται η UNRWA.

«Είναι καιρός άλλες χώρες, μερικές από αυτές αρκετά εύρωστες, να παρέμβουν και να αναλάβουν το κομμάτι που τους αναλογεί για να προωθήσουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», πρόσθεσε.

Με ανάρτησή του στις 2 Ιανουαρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι θα παρακρατήσει στο μέλλον τη χορήγηση χρηματικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους, τονίζοντας ότι «πληρώνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο χωρίς καμία αναγνώριση ή σεβασμό. Δεν θέλουν καν να διαπραγματευθούν επιτέλους μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ… Αφού οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουν πια να μιλήσουν για την ειρήνη, γιατί να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις τεράστιες πληρωμές στο μέλλον;».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/317761-PHreno-ste-chrematodotese-tes-yperesias-toy-OEE-gia-toys-Palaistinioys-prosphyges-ebale-o-Tramp ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...