Φωτο – βίντεο που σοκάρουν: Η φρίκη του πολέμου στο Κομπανί (Προσοχή, σκληρές εικόνες)

Φωτο - βίντεο που σοκάρουν: Η φρίκη του πολέμου στο Κομπανί (Προσοχή, σκληρές εικόνες)
Το 2014 έφυγε. Ο πόλεμος κατα του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται στα σύνορα της Συρίας και στην περιοχή του Κομπάνι.
Την τελευταια βδομάδα στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης εχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες που δείχνουν την καθημερινή φρίκη αυτου του πολέμου.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τριάντα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αλλα και Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν στην πόλη του Κομπάνι την Δευτέρα 29/12.
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχασαν την ζωη τους στα χέρια των Κούρδων ηταν 18 (αλλα και δυο καμικάζι). Κατα την διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν δεκα μαχητές του YPG.

Επιπλέον, και σύμφωνα με αναφορές απο πρακτορεία ειδήσεων, ενας απο τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους, Οθμάν Αλ Ναζίχ (Othman Al Nazih) έχασε τη ζωή του, κατα την διάρκεια των αιματηρών μαχών στο Κομπάνι σήμερα. O Al Nazih, ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο King Khalid στη Σαουδική Αραβία πριν απολυθεί με κατηγορίες οτι συμμετείχε στην οργάνωση αλ-Κάιντα.
Κατά την έναρξη του πολέμου στη Συρία ο Al Nazih ταξίδεψε στην εν λόγω χώρα και εντάχθηκε ISIS. Σύντομα έγινε ένας εξέχων ηγέτης στο Κομπάνι.
Οι μαχητές του ISIS εισέβαλαν στην κουρδική πόλη στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν το στρατηγικό σημείο. Ωστόσο λόγω των Κούρδων και του υπο των ΗΠΑ Συνασπισμού μεχρι στιγμής δεν τα εχουν καταφέρει.

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε κατά το τελευταίο εξάμηνο 1.878 ανθρώπους στη Συρία, μετά την ανακοίνωση της εγκαθίδρυσης χαλιφάτου από την οργάνωση στις περιοχές που ελέγχει. Ωστόσο περισσότεροι από χίλιοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν μέσα σε τρεις μήνες στη Συρία από τα πλήγματα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού. Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε 1.046 μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Στο παρακάτω βίντεο η φρίκη του πολέμου κατα του Ισλαμικού Κράτους και οι σκληρές μάχες των Κούρδων ετσι ώστε να μην χάσουν την περιοχή του Κομπάνι ειναι σαφές. Επιπλέον αυτο που γίνεται ιδαίτερα αντιληπτό ειναι η συμμετοχή ξένων μαχητών στο πλευρό των τζιχαντιστών, καθως κατα την διάρκεια του βίντεο θα διαπιστώσετε οτι ανάμεσα στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται και ένας τσετσένος τρομοκράτης.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι οι κουρδικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον έλεγχο σχεδόν του 70% της συριακής πόλης Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία, αφού απώθησαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που την πολιορκούν εδώ και πολλούς μήνες.
Όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την υποστήριξη των αμερικανικών αεροπορικών πληγμάτων, οι κουρδικές δυνάμεις έκαναν σημαντική πρόοδο τη νύχτα της Τρίτης, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές στα νότια της πόλης.

Η πόλη, που στα αραβικά αποκαλείται Άιν αλ Άραμπ, έχει εξελιχθεί στο σύμβολο του αγώνα μεταξύ των σκληροπυρηνικών τζιχαντιστών και των αντιπάλων τους στο Ιράκ και της Συρία. Εκατοντάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση διαρκείας στο Κομπάνι πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους βομβαρδίζουν τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους σχεδόν σε καθημερινή βάση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...