Φώφη Γεννηματά στο kontra: Έχω υποχρέωση απέναντι στον πατέρα μου να συνεχίσω αυτά που μου έμαθε

Φώφη Γεννηματά στο kontra: Έχω υποχρέωση απέναντι στον πατέρα μου να συνεχίσω αυτά που μου έμαθε

Φώφη Γεννηματά στο kontra: Πολλοί προσπάθησαν να απαξιώσουν την προσπάθεια, αλλά δεν δικαιώθηκαν

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιξε τα «χαρτιά» της για το μέλλον της Κεντροαριστεράς στην εκπομπή «Επι του Πιεστηρίου»

«Έχω υποχρέωση απέναντι στον πατέρα μου να συνεχίσω αυτά που μου έμαθε», τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο kontra  και στην εκπομπή «Επι του πιεστηρίου», με τον Μάκη Κουρή και τον Σπύρο Γκουτζάνη.

«Πολλοί προσπάθησαν να απαξιώσουν την προσπάθεια, αλλά δεν δικαιώθηκαν» τόνισε η κα Γεννηματά, κάνοντας λόγο για Κασσάνδρες και στο εσωτερικό της παράταξης.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πυρά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι κάποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες στην πλάτη της δημοκρατικής παράταξης και της χώρας. 

«Στόχος να βοηθηθεί η παράταξη και να σταθεί στα πόδια της η χώρα» επισήμανε, σχετικά με τη φιλοδοξία της ενόψει των εκλογών για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. 

Για αυτό και πήρα την πρωτοβουλία να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό, προσέθεσε. Είμαστε πλειοψηφικό ρεύμα, αλλά ένας κατακερματισμένος χώρος δε μπορούσε να δώσει προοπτική, εξήγησε. 

Αναφερόμενη στις αιτίες της κρίσης η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έδωσε την εντύπωση πως ταυτίζεται με τη δεξιά και τις συντηρητικές πολιτικές επιλογές.

Δεν αρκούν οι συμμαχίες με αριστερούς λαϊκιστές, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για τις σχέσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι του 2015 του είχε προτείνει να συγκροτήσει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

«Ο κ.Τσίπρας δεν άκουσε κανέναν, έκανε εκλογές» προσέθεσε. «Κέρδισε τις εκλογές, αλλά έχασε η χώρα» είπε με νόημα. Τη χώρα την κρατήσαμε στο ευρώ όλοι μαζί, μόνος του την οδηγούσε στην έξοδο» απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Ρόλος της κεντροαριστεράς είναι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων, υπογράμμισε και αποκάλυψε ότι ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα την έχουν καλέσει προκειμένου να ενημερωθούν για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου στη χώρα μας.

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, δεν αρκούν πλέον οι μονοκομματικές κυβερνήσεις» επανέλαβε. «Δεν έγινε ποτέ πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας, ο κ. Τσίπρας προτίμησε την ακροδεξιά απόφση των ΑΝΕΛ» σημείωσε σχετικά με τα γεγονότα του 2015. 

Αναφερόμενη στην επόμενη μέρα των εκλογών επέμεινε ότι τόσο ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν συντηρητικές επιλογές. 

Η κυρία Γεννηματά απέρριψε και κάθε συζήτηση για απλή αναλογική. «Όχι άλλα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο» είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/308752-PHophe-Gennemata-sto-kontra-Polloi-prospathesan-na-apaxiosoyn-ten-prospatheia-alla-den-dikaiothekan ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...