Χάστε με τον πιο απλό και έξυπνο τρόπο τα κιλά του Πάσχα

Χάστε με τον πιο απλό και έξυπνο τρόπο τα κιλά του Πάσχα

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 04/05/2016 – 23:10

Χάστε με τον πιο απλό και έξυπνο τρόπο τα κιλά του Πάσχα

Το πασχαλινό τραπέζι ήταν πράγματι απολαυστικό. Γεμάτο δελεαστικούς πειρασμούς τόσο γλυκούς όσο και αλμυρούς. Όμως… πώς αντιδράτε όταν ανεβαίνετε στην ζυγαριά και συνειδητοποιείτε ότι παχύνατε; Όταν καταλαβαίνετε ότι  η άνοιξη καραδοκεί και τα ρούχα που ολοένα και λιγοστεύουν μαρτυρούν τα κιλά σας;

Δείτε μερικούς τρόπους για να απαλλαχθείτε από τα κιλά του Πάσχα…

1. Ξεκινήστε να εφαρμόζετε τα μικρά και συχνά γεύματα. Αυτό σημαίνει πρωϊνό, ενδιάμεσο, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό, τα οποία μπορούν να απέχουν μεταξύ τους 2-3 ώρες. Το μυστικό επιτυχίας των μικρών και συχνών γευμάτων είναι ότι πετυχαίνεται με αυτό τον τρόπο η διασπορά των θερμίδων μέσα στην ημέρα και διατηρούνται τα επίπεδα γλυκόζης σε φυσιολογικά επίπεδα, ώστε να αποφεύγεται η πείνα που μπορεί να οδηγήσει σε τσιμπολόγημα!

2. Χρησιμοποιήστε ποικιλία λαχανικών ως συνοδεία των κύριων γευμάτων σας. Βάλτε διαφορετικά χρώματα στη σαλάτα σας, επιλέγοντας εποχιακά λαχανικά. Με αυτό το τρόπο, θα προσλάβετε πληθώρα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, που θα βοηθήσουν να επανέλθει ο οργανισμός από την έντονη κρεατοφαγία. Προτιμήστε ελαιόλαδο σε μικρή ποσότητα, αντί για κάποια σως.

3. Δημιουργήστε έξυπνα και πρωτότυπα σνακ, ως ενδιάμεσα γεύματα. Μπορείτε να παίξετε με τα τρόφιμα και να δημιουργήσετε γευστικούς και θρεπτικούς συνδυασμούς. Επιλέξτε ποικιλία φρούτων (3-4/ημέρα) που σας αρέσουν και συνοδεύστε τα με μία μικρή χούφτα ξηρών καρπών! Εναλλακτικά μπορείτε να τρίψετε στο μπλέντερ φρούτα και να προσθέσετε λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών και 1κ.γλ. μέλι για να φτιάξετε ένα δροσερό smoothie. Καλές επιλογές επίσης είναι τα αποξηραμένα φρούτα, τα sticks λαχανικών με λίγο γιαούρτι ή τυρί τύπου spread. Έχετε πάντα υπόψιν ότι μιλάμε για σνακ, επομένως η ποσότητα έχει σημασία!

4. Αποβάλλετε το κόκκινο κρέας από τη διατροφή σας τις επόμενες ημέρες και προτιμήστε ψάρι, κοτόπουλο, όσπρια και λαδερά ως κύρια γεύματα. Όσον αφορά τη ποσότητα, μία καλή λύση είναι να χωρίσετε το πιάτο σας με 3 μέρη. Το ½ του πιάτου το γεμίζετε με λαχανικά, τα οποία συμπληρώνετε συνεχώς, το ¼ καταλαμβάνει το κοτόπουλο, το ψάρι ή το τυρί (πρωτεΐνες) και το υπόλοιπο ¼ το ρύζι, οι πατάτες ή τα όσπρια (υδατάνθρακες).

5. Αποφύγετε το αλκοόλ και τα γλυκά για τις επόμενες ημέρες μέχρι να επανέλθει το σωματικό σας βάρος.

6. Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα. Οι βροχές σταμάτησαν και μπορείτε να ξεκινήσετε συστηματικό περπάτημα (30-45 λεπτά/ημέρα) ή όποια άλλη φυσική δραστηριότητα βρίσκετε ευχάριστη και ενδιαφέρουσα!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...