Χαρίτσης: Όχι μικροκομματικά παιχνίδια την ώρα της ευθύνης

bb

Χαρίτσης: Όχι μικροκομματικά παιχνίδια την ώρα της ευθύνης

Υπ. Οικονομίας: Ανυπόστατοι ισχυρισμοί και fake news από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 «Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ζουν μάλλον σε μία δική τους, εικονική πραγματικότητα. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σπουδή τους να εμφανίσουν ως επιτυχία τους τη θετική ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για οικονομική βοήθεια προς τους πυρόπληκτους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, απαντώντας στο κλίμα που επιχειρείται να  διαμορφωθεί από ορισμένους κύκλους της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ.   

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα γεγονότα ωστόσο, τους διαψεύδουν κατηγορηματικά. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή της κρίσης με τον κ. Γιουνκέρ1, ζητώντας τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης βρίσκεται όλες αυτές τις ημέρες σε διαρκή επικοινωνία με την αρμόδια Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου και με επιστολή του από την 25η Ιουλίου ζήτησε να ενεργοποιηθεί γρήγορα το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. και να εξασφαλισθεί πρόσθετη ενίσχυση για τις πληγείσες περιοχές από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, με την κα. Κρέτσου να απαντά θετικά την ίδια ημέρα (επισυνάπτονται οι επιστολές).

Είναι αυτές οι άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που κινητοποίησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως άλλωστε επισημαίνει και η κα. Κρέτσου σε επίσημη δήλωσή της την Παρασκευή 27 Ιουλίου2. Παρόλα αυτά η ΝΔ επέλεξε την ίδια μέρα να βγάλει επίσημη ανακοίνωση συγχαίροντας τον εαυτό της για τη θετική ανταπόκριση της Επιτροπής. Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της στιγμής και μη θέλοντας να εμπλακούμε στην προσφιλή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μικροπολιτική αντιπαράθεση, δεν απαντήσαμε.

Τέλος, επισημαίνεται ότι «ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε εμφατικά στους ίδιους ανυπόστατους ισχυρισμούς και την κυνική διασπορά fake news. Είναι λοιπόν χρέος μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν από όλους μας ευθύνη και σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και μικροκομματικές κινήσεις εντυπωσιασμού σαν και αυτές που επιδίδονται η ΝΔ και ο αρχηγός της».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/338618-CHaritses-Ochi-mikrokommatika-paichnidia-ten-ora-tes-eythynes ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...