Χαρίτσης: Στοίχημα η αναπτυξιακή στρατηγική

bb

Χαρίτσης: Στοίχημα η αναπτυξιακή στρατηγική

Την επόμενη μέρα της χώρας -μετά την έξοδο από τα μνημόνια- περιγράφει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, εστιάζοντας στο στοίχημα της αναπτυξιακής στρατηγικής.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», το κυβερνητικό στέλεχος κάνει ειδική μνεία στην προσπάθεια να στηριχθούν οι δυνάμεις της εργασίας, η νεολαία και τα νέα παραγωγικά και επιχειρηματικά στρώματα.

Στόχο αποτελεί, κατά τον ίδιο, «να στηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος που θα προσφέρει ουσιαστική μέριμνα σε εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη, να μεταρρυθμιστεί η δημόσια διοίκηση και να ξεφύγει επιτέλους από τον κορσέ των πελατειακών σχέσεων.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει την ανάγκη να προταχθεί η επαναβιομηχάνιση, να ενισχυθούν οι στρατηγικοί κλάδοι της οικονομίας, να αξιοποιηθεί το υψηλά μορφωτικό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού, να υπάρξουν επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία και τέλος, να συντελεστεί η τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών και της παραγωγής.

Ο κ. Χαρίτσης, επίσης, παρουσιάζει έναν ολοκληρωμένο προγραμματισμό για την υλοποίηση κρίσιμων μέτρων, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, που αυξάνουν τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων και θέτουν τις βάσεις για την αποκατάσταση της αγοραστικής τους δύναμης.

«Βασική προτεραιότητα αποτελεί η αναβάθμιση του ρόλου της νεολαίας και η στήριξη δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νέων παραγωγικών ομάδων, ώστε να μετουσιώσουν τις γνώσεις και τις ιδέες τους σε προστιθέμενη αξία για την οικονομία» καταλήγει ο υπουργός Οικονομίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/333067-CHaritses-Stoichema-e-anaptyxiake-strategike ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...