Χαρίτσης: Χρηματοδότηση 11,18 εκατ. ευρώ για νέα έργα στην Στερεά Ελλάδα

Χαρίτσης: Χρηματοδότηση 11,18 εκατ. ευρώ για νέα έργα στην Στερεά Ελλάδα

Την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με 11,18 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

 «Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες με έργα υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρίτσης, για να προσθέσει ότι «σε διαβούλευση με τους τοπικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους και χρηματοδοτούμε έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Τα νέα έργα

• Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στη Λαμία για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών (κολυμβητικών/αγωνιστικών) της ευρύτερης περιοχής, καθώς θα είναι το μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Το έργο αφορά στην κατασκευή του κολυμβητηρίου, των βοηθητικών χώρων και μέρος του περιβάλλοντος χώρου (προϋπολογισμός: 9,5 εκατ. ευρώ).

• Βελτίωση τμήματος της επαρχιακής οδού Σπερχειάδας-Λευκάδας με την κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων, ο πρώτος στην έξοδο προς Λευκάδα στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος Σπερχειάδας και ο δεύτερος στη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου με την οδό προς οικισμό Κλωνί (προϋπολογισμός: 330.000 ευρώ).

• Ανάπλαση της δημοτικής κοινότητας Δομοκού του Δήμου Δομοκού. Το έργο περιλαμβάνει την βελτίωση υποδομών, την διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας και πεζοδρομίων για συνολικό μήκος περίπου 780μ  (προϋπολογισμός: 1 εκατ. ευρώ). 

• Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου σκευοφυλακίου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και συμπληρωματικές εργασίες αποπεράτωσης του κτιρίου (προϋπολογισμός: 350.000 ευρώ).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/326227-CHaritses-CHrematodotese-11-18-ekat-eyro-gia-nea-erga-sten-Sterea-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...