Χαρδούβελης: Είμαι ικανοποιημένος από το Eurogroup

Χαρδούβελης: Είμαι ικανοποιημένος από το Eurogroup
Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί υπάρχει απεμπλοκή και έχουμε δύο πρόσθετους μήνες περιθώριο για να κλείσει η αξιολόγηση»
Την ικανοποίησή του για την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και για το δίμηνο περιθώριο που δόθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Σε δηλώσεις του λίγη ώρα έπειτα από τη λήξη του Eurogroup ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι ικανοποιημένος, «γιατί υπάρχει απεμπλοκή και έχουμε δύο πρόσθετους μήνες περιθώριο ως το τέλος Φεβρουαρίου, για να κλείσει η αξιολόγηση. Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει χωρίς άγχος και με σωστή ανάλυση».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες η Ελλάδα θα υποβάλλει αύριο, Τρίτη, στο Eurogroup, το επίσημο αίτημά της για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, καθώς και το αίτημα για την υπαγωγή της Ελλάδας στην προληπτική πιστωτική γραμμή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ECCL).

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, μάλιστα, ότι οι λεπτομέρειες που θα διέπουν το ECCL και ο ρόλος που θα διαδραματίσει το ΔΝΤ, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας, κατά τη διάρκεια της δίμηνης παράτασης, αλλά και πως η τρόικα θα συντάξει αύριο μια ενδιάμεση έκθεση στην οποία θα καταγράφονται οι τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Όπως εξήγησαν, η έκθεση αυτή είναι απαραίτητη για τυπικούς λόγους, προκειμένου τα κοινοβούλια ορισμένων χωρών να μπορέσουν να επικυρώσουν την «τεχνική παράταση» του ελληνικού προγράμματος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...