Χορηγήθηκε άσυλο στον έναν από τους Τούρκους αξιωματικούς

Χορηγήθηκε άσυλο στον έναν από τους Τούρκους αξιωματικούς

Δημοσιεύτηκε η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας με την οποία χορηγείται άσυλο στον στον Τούρκο πιλότο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι. Πλέον αναμένεται να του χορηγηθούν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την απόφαση της απέρριψε το αίτημα του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής που ζητούσε να ακυρωθεί το άσυλο που είχε χορηγηθεί στον Τούρκο πιλότο.

Σημειώνεται πως οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται σε σε καθεστώς «φυλασσόμενης» ελευθερίας , ενώ ήδη σε 3 από αυτούς έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα. Ο Οζκαϊνάκτσι όμως είναι ο πρώτος η υπόθεση του οποίου τελεσιδίκησε σε πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο Επικρατείας και συνεπώς είναι ο πρώτος που θα πρέπει να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα , όταν όμως το αποφασίσει η Ελληνική Πολιτεία.

Ωστόσο ακόμα κι αν του χορηγηθούν, για να φύγει από τη χώρα θα πρέπει να γίνει δεκτός από άλλη χώρα, πράγμα όχι απολύτως βέβαιο. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προσπάθεια διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και ενός κράτους που θα δεχτεί να τον φιλοξενήσει ως πολιτικό πρόσφυγα.

Η απόφαση αυτή (1694/18) λύνει πιλοτικά όλα τα νομικά θέματα της υπόθεσης των Τουρκων αξιωματικών ωστόσο δεν σημαίνει πως οδηγεί αυτόματα στη «δικαίωση» και τους υπολοίπους 7 αφού πρόκειται για εξατομικευμένη κρίση με βαση τα πραγματικά περιστατικά που εξετάστηκαν για το προσωπο του Οζκαϊνάκτσι.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/340495-CHoregetheke-asylo-ston-enan-apo-toys-Toyrkoys-axiomatikoys ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...