Χουλιαράκης: Πολύ μεγάλη επιτυχία τα πλεονάσματα

Χουλιαράκης: Πολύ μεγάλη επιτυχία τα πλεονάσματα

Χουλιαράκης: Οι θυσίες του λαού επέτρεψαν στη χώρα να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία

«Πολύ μεγάλη» επιτυχία ότι η Ελλάδα «για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της καταγράφει πλεονάσματα Γενικής Κυβέρνησης, μπαίνει σε ένα κλαμπ ευρωπαϊκών χωρών με πλεονάσματα Γενικής Κυβέρνησης και όχι απλώς πρωτογενή. Και περιμένουμε αυτά να διατηρηθούν και μεσοπρόθεσμα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας εχθές στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, τίποτε δεν είναι δωρεάν και οι καρποί αυτοί είχαν σημαντικό αντίτιμο που ήταν η επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Όλοι αυτοί, που με τις θυσίες τους επέτρεψαν στην ΄χώρα να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία. Τα οφέλη της ανάπτυξης πρέπει να στραφούν πρώτα εκεί, να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα».

Για την επιστροφή στις αγορές, ο ίδιος επεσήμανε ότι «το διεθνές περιβάλλον δεν θα είναι εύκολο». Όπως είπε, «έχουμε ήδη σημάδια ότι τα σύννεφα πυκνώνουν, υπάρχει αβεβαιότητα και ευμεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων, υπάρχει η περιοριστική οικονομική πολιτική από τις ΗΠΑ και άλλοι κίνδυνοι από το καθεστώς του διεθνούς εμπορίου, και δεν αναφέρομαι στο Brexit. Δεν θα υπάρχει πλέον περιοριστική πολιτική, θα υπάρχει δημοσιονομική επέκταση αλλά η έξοδος στις αγορές πρέπει να γίνει με προσεχτικό τρόπο για να είναι μόνιμη, ασφαλής και βιώσιμη».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/334569-CHoyliarakes-Poly-megale-epitychia-ta-pleonasmata ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...