Χρηματοδότηση 7 δις ευρώ περιμένει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων!

Χρηματοδότηση 7 δις ευρώ περιμένει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων!

Σημαντική συμβολή στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της ελληνικής Οικονομίας, αναμένεται να έχουν τα κεφάλαια ύψους 7 δις ευρώ που θα εισέλθουν σταδιακά στην Οικονομία, μέσα στην επόμενη τριετία, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η παρουσία της τράπεζας στην Αθήνα ενισχύεται και αύριο αναμένεται η επίσκεψη του προέδρου Βέρνερ Χόγιερ για τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου ελληνικού τμήματος της ΕΤΕπ.

Μόνο το 2016 υπογράφηκαν συμφωνίες  συνολικής χρηματοδότησης 1,516 δις ευρώ ενώ από αυτά εκταμιεύτηκαν 1,420 δις ευρώ. Το 2017, αναμένεται οι εκταμιεύσεις να ξεπεράσουν συνολικά τα 2 δις ευρώ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά έργα που αναμένεται να εγκριθούν το επόμενο διάστημα και να κάνουν χρήση χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι η Γραμμή 4 του Μετρό όπου η ΕτΕπ θα συμμετέχει με περίπου 1 δις ευρώ, η Διασύνδεση Κρήτης του ΑΔΜΗΕ με συνολικό προϋπολογισμό 362 εκατ. ευρώ και συμμετοχή της  ΕτΕπ με 250 εκατ. ευρώ. Οι ευκαιρίες του αναπτυξιακού νόμου, όπου θα εξασφαλιστεί πρόσθετη ρευστότητα από την ΕΤΕπ, 320 εκατ. ευρώ και το Αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης, με  συμμετοχή της ΕΤΕπ 231 εκατ. ευρώ.

Επίσης, υπάρχουν η παράκαμψη της Χαλκίδας συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ, η ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου όπου η συμμετοχή της ΕτΕπ ανέρχεται σε 48 εκατ. ευρώ, η  αστική ανάπτυξη του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου η συμμετοχή της ΕΤΕπ ανέρχεται στα 38 εκατ. ευρώ και το δάνειο για επενδύσεις σε ΑΠΕ όπου θα συμμετέχει με 85 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303150-CHrematodotese-7-dis-eyro-perimenei-e-Ellada-apo-ten-Eyropaike-Trapeza-Ependyseon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...