Χωρίς τον Τσίπρα το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν

Χωρίς τον Τσίπρα το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν
Τη Δευτέρα πραγματοποιείται η πρώτη τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην «τηλεμαχία» θα συμμετάσχουν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Φέρχοφταντ των Φιλελευθέρων και η Σκα Κέλερ των Πρασίνων.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δεν θα παραστεί. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η σχετική πρόσκληση «ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές» και ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στο Μάαστριχτ ενώπιον ενός ακροατηρίου 700 Ευρωπαίων νέων και θα μεταδοθεί ζωντανά, σε 13 γλώσσες (και την ελληνική) από το Euronews.

Διαδικτυακά η συζήτηση θα μεταδοθεί από το eudebate2014.eu. Στο Twitter η σχετική ετικέτα συζήτησης (hashtag) είναι #eudebate2014.

Στη συζήτηση, που είναι γνωστή ως «Πρώτο Ευρωπαϊκό Προεδρικό Ντιμπέιτ», διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.

Το δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και του Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για την κεντρική «αναμέτρηση» μεταξύ των υποψηφίων η οποία διοργανώνεται από την EBU και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η 90λεπτη συζήτηση, ενώπιον ακροατηρίου, θα μεταδοθεί μέσω της Eurovision.

Διαδικτυακά το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί από το eurovisiondebate.tv. Στο Twitter το σχετικό hashtag είναι #TellEUROPE.

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...