Ψαλίδι από 400 έως 600 ευρώ στις… υψηλές συντάξεις

Ψαλίδι από 400 έως 600 ευρώ στις… υψηλές συντάξεις

Κατηγορία

phpanos
Τρίτη 01/03/2016 – 10:31

Συντάξεις

Κύμα μειώσεων στις συντάξεις έρχεται με το νέο ασφαλιστικό για το σύνολο των συνταξιούχων.

Ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος ήταν ξεκάθαρος… αναφερόμενος στα νέα ανώτερα όρια των συντάξεων, από το βήμα τις βουλής, επεσήμανε ότι με το νέο ασφαλιστικό, το ανώτατο όριο για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ μεικτά από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ για μία σύνταξη  το ανώτατο όριο θα πέσει στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προσέθεσε ότι τα όρια αυτά θα ισχύσουν τουλάχιστον για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή μέχρι το τέλος του παρόντος περιγράμματος το 2018.

Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μειώσεις από 400 έως και 600 ευρώ.

Ωστόσο οι μειώσεις δεν σταματούν εκεί, αφού ψαλίδι έρχεται σε επικουρικές και μεσαίες κύριες συντάξεις.

Το κυριότερο σενάριο μιλάει για κλιμακωτές μειώσεις από τα 1.200-1.300 ευρώ και πάνω. Ενώ για τις επικουρικές η μείωση θα είναι 6-8%. Το ποσοστό των μειώσεων μένει να ανακοινωθεί.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η περικοπή του εφάπαξ, κοντά στο 15%, αλλά και του μερίσματος του Δημοσίου σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και άνω του 40%.

Από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή και το σχέδιο για το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί παρελθόν για 60.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν από 720 ως 800 ευρώ σύνταξη.

Οι άνθρωποι αυτοί χάνουν από τη σύνταξή τους ένα ποσό από 20 ως και 50 ευρώ.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Ενικό και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν «κόκκινη γραμμή» οι συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ, επεσήμανε ωστόσο ότι η ελληνική πρόταση προς τους Θεσμούς προστατεύει πλήρως τις συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε τέλος, της απόφασής του για δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου του 2015, τονίζοντας ότι δεν μετέτρεψε σε «ναι» το «όχι» του ελληνικού λαού και επέμεινε πως ήταν ο μόνος πρωθυπουργός που διαπραγματεύθηκε μέχρι τέλους και δεν έκανε πίσω.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...