Άγιο Όρος: Η στιγμή που εκδηλώνεται ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ! Δείτε το βίντεο

Ο σεισμός στο Άγιο Όρος γίνεται ιδιαίτερα αισθητός. Κάμερα ασφαλείας καταγράφει τα όσα έγιναν στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές…
Ακόμα ένας σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα ανοιχτά της Χαλκιδικής. Το επίκεντρο της δόνησης ήταν το ίδιο με αυτό του σεισμού που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, δηλαδή 22 χιλιόμετρα νότια του Αγίου Όρους.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις Μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολογιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο). Δείτε το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές…
Λίγες ώρες πριν το σεισμό είχε ολοκληρωθεί η ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν στο ‘Αγιον Όρος. Ο Ρώσος πρωθυπουργός εισήλθε στο ‘Αγιο Όρος την Πέμπτη και διέμεινε για δύο βραδιές στη μονή Φιλοθέου. Χθες το πρωί επισκέφθηκε τη μονή Αγίου Παντελεήμονος.

Αμέσως μετά αναχώρησε ακτοπλοϊκώς από το ‘Αγιο Όρος για την Ουρανούπολη. Ο κ. Μισούστιν παρέδωσε σημαντική ποσότητα υγειονομικών υλικών, μάσκες, απορρυπαντικά, απολυμαντικά και άλλα μέσα ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό, τα οποία έφερε από τη Ρωσία, για να διανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες στους αγιορείτες.
Πριν επισκεφθεί το ‘Αγιον Όρος ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί μαζί με τη σύζυγό του γυναικεία μονή σε μετόχι της μονής Φιλοθέου στη Θάσο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...