Άδεια τα υπουργικά έδρανα – Το «καρφί» του Τσίπρα

Άδεια τα υπουργικά έδρανα – Το «καρφί» του Τσίπρα
Άδεια τα υπουργικά έδρανα – Το «καρφί» του Τσίπρα


19/05/2020 – 18:15

Αδεια – και όχι λόγω του κορωνοϊού – ήταν σήμερα, Τρίτη τα κυβερνητικά έδρανα, στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας την ομιλία του στο βήμα της Βουλής, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «για δεύτερη φορά στην ιστορία του κοινοβουλίου βιώνουμε αυτήν την εικόνα: Των άδειων κυβερνητικών εδράνων. Η πρώτη φορά ήταν πριν από 7 μήνες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εικόνα στα κυβερνητικά έδρανα, λέγοντας: «Πριν από 7 μήνες ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με την απόφαση να απέχουν από τη διαδικασία έστειλαν ένα μήνυμα υποκρισίας και δειλίας. Δεν είχαν την τόλμη να σταθούν απέναντι από τον άνθρωπο που κατηγορούν, που σέρνουν σε μια διαδικασία προειλημμένης απόφασης ως προς την κατάληξή της, όπως φαίνεται, και να αντικρούσουν τα επιχειρήματά του (σ.σ του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου)».

«Τι ακριβώς παριστάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του απέχοντας και τότε και τώρα από τη διαδικασία; Ότι δεν αποφασίζει αυτός; Δεν κινεί τα νήματα αυτός για τη στάση της πλειοψηφίας στην προανακριτική επιτροπή; Ερήμην του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται αυτή η διαδικασία; Αυτό θέλει να μας πει;», διερωτήθηκε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρίχνοντας το «καρφί» του για τα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ:

«Ή μήπως θέλει να μας πει ότι αυτός που πραγματικά κινεί τα νήματα δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του; Τι από τα δυο θέλει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης με την απουσία και πριν από επτά μήνες και σήμερα;».

Για την ιστορία, λίγα χρόνια πριν, αυτή η εικόνα στα κυβερνητικά έδρανα ήταν απαράδεκτη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε ανάρτησή του στο Twitter δήλωνε ότι ως Πρόεδρος δεν θα ανεχθεί άδεια έδρανα, κάτι μου μάλλον γρήγορα ξέχασε και όχι μόνο το ανέχθηκε, αλλά έδωσε και «γραμμή» για να αδειάσουν.

 

Το σχετικό απόσπασμα:

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...