Φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν παρθεί για τον πρώην δήμαρχο Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ προκειμένου να κάνει το μεγάλο άλμα εξόδου από τη συνδιοίκηση του δήμου Ναυπακτίας.Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο,είναι το ποιος από τους δημοτικούς του συμβούλους που κατέχουν θέσεις ευθύνης στη διοίκηση θα τον ακολουθήσει.Αν δηλαδή,η ομάδα θα δείξει “χαρακτήρα” και θα παραμείνει συμπαγής όπως ήταν-κακά τα ψέμματα- όλα αυτά τα χρόνια,ή ο επικεφαλής της,θα ακολουθήσει μοναχικό δρόμο.

Στην πρώτη περίπτωση,θα πρόκειται για σημάδι,ότι η Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Ναυπακτίας,παραμένει ενεργή και συμπαγής,εκπέμποντας πολλαπλά μηνύματα προς τη βάση για την επόμενη μέρα αλλά και γιατί όχι για τις επόμενες εκλογές.

Αν ωστόσο κάτι τέτοιο δε συμβεί και ο Γιάννης Μπουλές απωλέσει ένα μεγάλο μέρος των συμβούλων του (5 συνολικά) θα πρόκειται αναμφίβολα για πρόβλημα και ένδειξη ότι η ενότητα της δημοτικής ομάδας έχει διαρραγεί στέλνοντας μηνύματα εσωστρέφειας και προβληματισμού στη βάση.

Η τακτική του πρώην δημάρχου του τελευταίους μήνες έχει καθαρά αντιπολιτευτικό χαρακτήρα προς τη δημοτική αρχή και κάτι τέτοιο το είχαμε επισημάνει πολύ καιρό πριν με ειδικό άρθρο.Αυτή η διαφοροποίηση μπορεί να προσδιοριστεί από την εποχή της συζήτησης για το νέο διοικητήριο στο Σκα,όταν είχε εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρίσεις του,ως προς την αρχιτεκτονική όψη του κτηρίου μακριά από τον παραδοσικό χαρακτήρα της Περιοχής.Το επιστέγασμα της διαφωνίας και της διαφοροποίησης ήταν η απάντηση του εξ απορρήτων του δημάρχου,Σωκράτη Παπαβασιλείου,που είχε αναφέρει ότι τυχον πόντους από την επιτυχία του νέου διοικητηρίου δε θα τους επαιρνε κανείς πλην ελαχίστων που ξενυχτούσαν υπό το δήμαρχο,αφήνοντας απ’έξω των προσπαθειών τον πρώτο εν’τη τάξει εταίρο της διοίκησης.

Βεβαίως ο κ.Μπουλές σηκώνοντας το γάντι στον αντιδημαρχο είχε απαντήσει χαρακτηρίζντας αλαζονικό το ύφος του που δε βοηθάει τις συνεργασίες που έχει ανάγκη ο δήμος. Αν υποθέσουμε -συνέχιζε ο κ. Μπουλές- ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων σκέφτονταν όπως ο κ. Παπαβασιλείου (για το ποιος θα πάρει τον πόντο) το δημαρχείο δεν θα γινόταν ποτέ.

Σ’ ότι αφορά τα ξενύχτια για το σχεδιασμό του δημαρχείου θυμίζω στον κ. Παπαβασιλείου ότι η παράταξή του από μόνη της επέλεξε να διαπραγματευθεί τα αντισταθμιστικά από το αιολικό πάρκο στο Μακρυνόρος και το σχεδιασμό του δημαρχείου στο Σκά.Ελπίζω ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο έγινε αυτό ήταν για να μην κουράσουν και για να προστατεύσουν από το ξενύχτι τους δημοτικούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων κατέληγε με νόημα ο πρώην δήμαρχος.

Ειναι ξεκάθαρο πλέον,ότι ο Γιάννης Μπουλές μετρά μέρες στη διοίκηση ή για την ακρίβεια,μετρά μέρες για την τυπική του παραμονή στη διοίκηση,μιας και με τη δημοσίευση της ανακοίνωσης ουσιαστικά θα κόψει του κάβους της επικοινωνίας.Μιας επικοινωνίας που τους τελευταίους μήνες επιζητά μέσα από τις επίμονες και επίπονες πολλές φορές ερωτήσεις του προς ενημέρωση μέσω της συνεδρίασης του Σώματος.

Ο πρωινός καφές στο γραφείο του δημάρχου έχει προ πολλού τελειώσει και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα μισά της θητείας,να δείξει αν είναι σε θέση θα μαζέψει τα όποια κομμάτια θα του απομείνουν από αυτή τη συνεργασία,αν θα πορευτεί μόνος ως τη λήξη της θητείας αναδιοργανώνοντας την παράταξη από τη βάση ή αν θα φωνάξει “Τους ζυγούς λύσσατε” για την παράταξή του,μια παράταξη που σημάδεψε τη Ναυπακτία για πλέον των 20 ετών βάζοντας ουσιαστικά τέλος σε μία αυτοδιοικητική διαδρομή που σημάδεψε και χαρακτήρισε τη Ναυπακτία.

Ο καιρός γαρ εγγύς



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...