Άμεσα η αποκατάσταση, δηλώνει ο Θ.Μωραϊτης

bb

Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά της Γαβρολίμνης ενώ πριν λίγη ώρα ξέσπασε και μέτωπο κοντά στο Αιτωλικό μετά τις Αλυκές που τέθηκε υπό έλεγχο.Ενδεικτικό πάντως της αδιακοπης μάχης των πυροσβεστών είναι πως όπως αναφέρει το messolonghinews τραυματίστηκαν την ώρα της κατάσβεσης των φωτιών στην Πλευρώνα και στον Άγιο Θωμά δύο πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου στον ένα τοποθετήθηκε γύψος στο πόδι και στον δεύτερο νάρθηκας.

 

Χθες τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Γαβρολίμνη και τον Άγιο Θωμά, επισκέφτηκε την Παρασκευή 16 Αυγούστου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραΐτης.Ο υφυπουργός, είχε ενημέρωση για την πορεία του έργου της πυρόσβεσης, ενώ επισκεπτόμενος την πυρόπληκτη περιοχή στο μοναστήρι του Αγίου Συμεών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα πύρινα μέτωπα είναι πολλά στον νομό μας. Τις τελευταίες μέρες είμαι σε διαρκή επαφή με τον αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος και ανώτατους αξιωματικούς για τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Σήμερα, είχα επιτόπου ενημέρωση για το τι γίνεται στην Γαβρολίμνη και τον Άγιο Θωμά. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη στον νομό μας και εδώ θέλω να συγχαρώ τους άνδρες της Πυροσβεστικής, που από την πρώτη στιγμή, δίνουν μια πολύ μεγάλη μάχη. Σημαντική είναι και η προσφορά των εθελοντών, των απλών συμπολιτών μας που έτρεξαν για να συμμετάσχουν και αυτοί στην μεγάλη μάχη της κατάσβεσης.
Εάν έχουμε τώρα κάποια σημαντικά αποτελέσματα, όπως το γεγονός ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, αυτό οφείλεται στο έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών.
Αυτό που καλείται να κάνει η Πολιτεία τώρα, είναι να είμαστε σε επιφυλακή τις επόμενες ώρες και μέρες, γιατί είναι πολύ κρίσιμες και αμέσως μετά να γίνει η καταγραφή των ζημιών, η αξιολόγηση και γρήγορα και χωρίς πολλές κουβέντες να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όλες αυτές τις μέρες.
Βρίσκομαι σήμερα στο μοναστήρι του Αη Συμιού, ένα σύμβολο για την περιοχή του Μεσολογγίου. Και εδώ έχει γίνει καταστροφή, η φωτιά πέρασε μέσα από το δάσος. Χρέος όλων μας είναι άμεσα να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της περιοχής, αλλά και όλων των άλλων των περιοχών που επλήγησαν τα τελευταία 24ωρα.
Θέλα να ευχηθώ δύναμη στους πυροσβέστες και τους εθελοντές μας, είμαστε όλοι εδώ και ελπίζουμε και με τη βοήθεια του Θεού, σύντομα να έχει τέλος αυτή η καταστροφή που συντελείται στον νομό μας.

πηγή: www.agrinionews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...