Άμεση απάντηση της Συνεργασίας Πολιτών: Το καλό νέο για το ΕΠΑΛ και η… κακή συνήθεια της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»>

Φτάνει πια με τη διεκδίκηση της πατρότητας των έργων

Άμεση ήταν η απάντηση της Συνεργασίας Πολιτών στην ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δείτε Εδώ

Το καλό νέο για το ΕΠΑΛ και η… κακή συνήθεια της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»

Φτάνει πια με τη διεκδίκηση της πατρότητας των έργων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, το έργο «Βελτίωση Υποδομών (Ενίσχυση-Επισκευή των Κτηρίων Πρώην Μηχανουργείου (κτήριο Α) και πρώην Ξυλουργείου (κτήριο Β) κτηριακού συγκροτήματος ΕΠΑΛ Ναυπάκτου», εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με το ποσό των 2.258.075,53 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά συγκεκριμένα στην ανακατασκευή των εργαστηρίων του πρώην Μηχανουργείου και του πρώην Ξυλουργείου, αλλά και των αναγκαίων επεμβάσεων στο υπόλοιπο κτήριο της σχολικής μονάδας, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς παραμονής των μαθητών μέσα σε αυτό.

Την ευχάριστη εξέλιξη ένταξης προς χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, έσπευσε, κατά τη συνήθη τακτική της, να ανακοινώσει η παράταξη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας». Υπό τον φόβο(;) μήπως και βρεθεί άλλη δημοτική αρχή, πλην εκείνης, που έχει κάνει έργο για τον τόπο, μίλησε ούτε λίγο ούτε πολύ για έργο των δικών της ημερών. Μάλιστα, δεν αρκέστηκε στο ότι «το προγραμμάτισε η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου», αλλά προχώρησε παρακάτω παραπληροφορώντας εσκεμμένα τους πολίτες για τα στάδια ωρίμανσης του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το σύνολο των μελετών και των αδειοδοτήσεων για το έργο, ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2019», καθώς επίσης και ότι «τον Οκτώβριο του 2019 εκδόθηκε και η σχετική άδεια δόμησης». Ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης είναι το εξής: Γιατί κύριοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, αφού είχατε ολοκληρώσει, όπως λέτε, το φάκελο των στοιχείων, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν προέβη άμεσα στην έκδοση της οικοδομικής άδειας από το καλοκαίρι του 2019; Η απάντηση είναι, για να μην μπαίνετε στον κόπο να τη βρείτε, προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των δημοτών, γιατί η ολοκλήρωση των μελετών έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας, κάτι που οδήγησε και στην έκδοση της οικοδομικής άδειας τον Ιανουάριο του 2020. Σε συνέχεια αυτής, με τις ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής και τη συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, το έργο υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ την άνοιξη του 2020, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να ακολουθήσει τώρα η απόφαση ένταξης.

Με λίγα λόγια, για ένα έργο που η διαδικασία των μελετών ξεκίνησε από την δημοτική αρχή Γιάννη Μπουλέ (2011-2014), η παράταξη του κ. Τάκη Λουκόπουλου, επί πέντε(!) χρόνια, δεν κατάφερε ούτε να ολοκληρώσει τη σύνταξη των μελετών ούτε να εκδώσει τη σχετική οικοδομική άδεια ούτε να εξεύρει χρηματοδότηση. Και αντί να αναζητήσει τους λόγους για τους οποίους αυτό συνέβη, σήμερα, υπερβαίνοντας κάθε όριο, η «Ενωτική Πρωτοβουλία» προκλητικά εμφανίζεται να διεκδικεί την «πατρότητα» και αυτού του έργου.

Οι δημότες ζητούν έργα για τον τόπο μας, ανεξάρτητα από το ποιος ή ποιοι τα δρομολόγησαν. Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για το ότι γίνονται δέκτες αυτού του είδους της ανακοίνωσης, όμως η τακτική της Ενωτικής Πρωτοβουλίας να σπεύδει να οικειοποιηθεί κάθε τί που γίνεται, αλλοιώνοντας τα πραγματικά γεγονότα, δεν μπορεί να μένει αναπάντητη.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...