Άρχισε η δίκη για το «Καρούζος Gate» για επισφαλή δάνεια 300 εκατομμυρίων

Για ύπαρξη βίντεο «από αποστολή κουτιών με γλυκά που είχαν διπλούς πάτους, σε πολιτικά και όχι μόνο πρόσωπα» έκανε λόγο ο επιχειρηματίας, Γιάννης Καρούζος, ανάβοντας φωτιές την πρώτη μέρα της δίκης για το αποκαλούμενο «Καρούζος gate».

Ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας και νυν κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πρώην σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, φωτογραφίζοντάς την ως την εγκέφαλο του σκανδάλου φοροδιαφυγής, εικονικών τιμολογίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για τη δίκη της υπόθεσης φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ και τις αγοραπωλησίες ακινήτων με φερόμενο ως βασικό πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία, η οποία ξεκίνησε με σοβαρές καταγγελίες. 

Ο Καρούζος εμφανίστηκε με μια εικόνα τελείως διαφορετική αφού ήταν καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ελέω σοβαρών προβλημάτων υγείας, εξαιτίας των οποίων κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού .

Το κατηγορητήριο για το οποίο θα δικαστούν έξι άτομα αφορά  κατά περίπτωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και  έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Όμιλος Καρούζου με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων -φιλέτων ,ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία.

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των κατηγορουμένων η σύζυγος του επιχειρηματία Ρεβέκκα Σκαφτούρα αλλά και ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης που εκπροσωπούνται από δικηγόρους, όπως έχουν δικαίωμα.

Τα δυο ακίνητα

Σύμφωνα με την κατηγορία που αφορά τον εφοπλιστή από τον όμιλο Καρούζου πουλήθηκαν δυο ακίνητα που στην εταιρία Fantom – η οποία σύμφωνα με το βούλευμα είναι – συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη.

Η  αγοραπωλησία φέρεται να είχε πραγματικό τίμημα τα 20 εκατομμύρια ευρώ και δηλώθηκαν -εικονικά – πως ήταν 5 εκατ. ευρώ. Η πρώην γραμματέας και ταμίας του ομίλου που κατέθεσε ως μάρτυρας, είπε: 

«Ξέρω μόνο για την αγοραπωλησία ότι μου είπε η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ότι δηλαδή πουλήθηκαν και τα δύο ακίνητα, ποιο ήταν το τίμημα και πώς να το μοιράσω. Αν θυμάμαι καλά, μου είπε πολύ αργότερα, μετά την πώληση ποιος είναι ο αγοραστής πίσω από τη Fantom. Έμαθα ότι είναι του Ρέστη γιατί απλά μου το ανέφερε. Δεν ήταν κάτι που αφορούσε εμένα».

Τα ρίχνει στη γυναίκα του

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ήταν εμφανές πως ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για την υπόθεση στη σύζυγο του.

Η μάρτυρας δέχτηκε μπαράζ ερωτήσεων για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε την επίμαχη περίοδο η Ρεβέκκα Σκαφτούρα αλλά και για την κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής που είχε υιοθετήσει.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται πως ακόμη και ο ίδιος χρειαζόταν να λάβει το «πράσινο φως» από τη σύζυγο του για να πάρει χρήματα.  

Όταν η μάρτυρας ανέφερε ότι  ενημέρωνε την κατηγορούμενη  γιατί ήταν υπεύθυνη για όλα τα χρήματα της εταιρίας ο Ι. Καρούζος παρενέβη λέγοντας χαρακτηριστικά : «Εδώ χρειαζόμουν έγκριση για να μου δώσει ένα χαρτζιλίκι. Υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα για 2.000 ευρώ που ζητήθηκε έγκριση Σκαφτούρα για να δοθούν στον πρόεδρο της εταιρίας».

Καρούζος: Η έγκριση για χρήματα γινόταν από τη Σκαφτούρα;

Μάρτυρας: Έπαιρνα έγκριση για ποσά μέχρι 500 ευρώ, αλλιώς την ενημέρωνα.

Καρούζος: Μια φορά πήγα να αγοράσω κάτι στην Κρήτη και τελικά δεν έγινε γιατί δεν απεδόθη η μεγάλη εντολή από την «υψηλή κυρία». Έγινε έτσι;

Μάρτυρας: Το θυμάμαι γιατί έγινε μεγάλος χαμός. Στα μικρά ποσά λάμβανα εντολή από τη Σκαφτούρα. Στα μεγάλα ποσά που αφορούσαν σε ακίνητα εκατομμυρίων μιλούσα και με εσάς..

Η μάρτυρας συμπλήρωσε πως ο Ι. Καρούζος αποφάσιζε για τα ακίνητα ενώ η τότε σύζυγός του επέβλεπε τα χρήματα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/272060-Archise-e-dike-gia-to-Karoyzos-Gate-gia-episphale-daneia-300-ekatommyrion ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...