Έβαλαν τους ζητιάνους σε κλουβιά για να μην ενοχλούν

Έβαλαν τους ζητιάνους σε κλουβιά για να μην ενοχλούν
Σάλο έχουν προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο οι εικόνες ζητιάνων στην Κίνα τους οποίους οι αρχές έχουν βάλει μέσα σε κελιά για να μη χαλάσουν την «εμπειρία των τουριστών» σε μια θρησκευτική εορτή.

Οι διοργανωτές με τελεσίγραφο απαίτησαν από τους ζητιάνους είτε να παραμείνουν μέσα σε κλουβιά κατά τη διάρκεια των τελετών στο Ναντζανγκ είτε να απομακρυνθούν από τους εορτασμούς καθώς με την παρουσία τους «καταστρέφουν τη γιορτή».

Τα κελιά που θυμίζουν κλουβιά ζωολογικού κήπου είναι τόσο χαμηλά που οι ζητιάνοι δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι. Είναι ωστόσο ελεύθεροι να φύγουν με τη θέλησή τους, ωστόσο ενημερώθηκαν από τις τοπικές αρχές ότι αν εντοπισθούν στο πανηγύρι θα εκτοπισθούν από την πόλη.

Η θρησκευτική γιορτή του Ναντζανγκ είναι από τις μεγαλύτερς ετήσιες γιορτές της Κίνας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών και προσκυνητών, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πόλος έλξης και για χιλιάδες ζητιάνους από ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να τους βάλουμε στα κλουβιά. Άλλωστε ο κόσμος τους προσφέρει φαγητό, νερό και δώρα. Είναι πολύ καλύτερα από το να έψαχναν μια θέση μέσα στους δρόμους της πόλης», υποστηρίζουν οι τοπικές αρχές.

Φυσικά τόσο η απόφαση όσο και η δήλωση των αρχών έχει εξοργίσει τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, οι οποίες κάνουν λόγο για «ανθρώπινο ζωολογικό κήπο».

ΔΙΕΘΝΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...