Έβγαλαν γλώσσα οι ολετήρες του λαού και της χώρας!

bb

Ζητούν τώρα και τα ρέστα αυτοί που χρεοκόπησαν την Έλλαδα και την παρέδωσαν στους τοκογλύφους του ΔΝΤ – Αφού γλίτωσαν τη φυλακή για το έγκλημα που διέπραξαν συνειδητά, τώρα παριστάνουν τους τιμητές

ΑΥΤΟΙ που χρεοκόπησαν τη χώρα και την παρέδωσαν συνειδητά στους γύπες του ΔΝΤ, φαίνεται ότι έχουν χτυπηθεί από Αλτσχάιμερ! Δεν εξηγείται διαφορετικά η πρόκληση της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφτασε σε σημείο να ζητάει και τα ρέστα από τον Αλέξη Τσίπρα για τη λεηλασία που συντελέστηκε σε βάρος του λαού και της χώρας στη διάρκεια των εφιαλτικών μνημονίων!

Προφανώς η κυρία Γεννηματά δεν ενθυμείται τον κύριο με το απλανές βλέμμα που επέλεξε το ακριτικό Καστελλόριζο για να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό ότι παρέδωσε τη χώρα στους ξένους τοκογλύφους.

Δεν ενθυμείται η κυρία Γεννηματά τον περιβόητο Γιωργάκη, ο οποίος για μήνες μοίραζε παροχές, προκειμένου να αυξήσει τα ελλείμματα για να είναι σίγουρη η παράδοση της χώρας στα κοράκια του ΔΝΤ, με τα οποία είχε μυστικές επαφές από την περίοδο που ήταν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να διαλύσει ολοκληρωτικά την οικονομία της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε σε σημείο να μοιράζει επιδόματα σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και να δίνει αυξήσεις στο δημόσιο. Το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ο στρατηγικός του στόχος ήταν να κουβαλήσει το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Αυτό το πέτυχε και γι’ αυτό περιέπεσε σε γενική ανυποληψία και λίγο έλειψε να φάει ξύλο στις Συνόδους Κορυφής, στις οποίες οι ξένοι ηγέτες τον αντιμετώπιζαν ως ανισόρροπο.

Προφανώς η κυρία Γεννηματά δεν ενθυμείται ότι στο διάστημα από το 2011 μέχρι το 2015 οι μνημονιακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επέβαλαν μέτρα 65 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος από το 120% του ΑΕΠ, για να το φτάσουν στο 180% του ΑΕΠ ενώ συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες.

Η κυρία Γεννηματά ξεχνάει τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων που επέφερε το περιβόητο PSI και τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων. Προφανώς δεν ενθυμείται ούτε τη διάλυση της πραγματικής οικονομίας που συντελέστηκε στη διάρκεια των εφιαλτικών μνημονίων. Δεν γνωρίζει για τα λουκέτα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ούτε για την εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πάρει χαμπάρι ούτε για τους πεντακόσιους χιλιάδες νέους στην πλειοψηφία τους επιστήμονες που αναγκάστηκαν να μεταναστέψουν για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη των μνημονίων ούτε για τις χιλιάδες αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους.

Οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις που είχαν επενδύσει τα ρέστα τους στο σενάριο της Αριστερής παρένθεσης, τώρα βρίσκονται σε περιδίνηση. Μόνο αυτό δικαιολογεί την πρόκληση της Φώφης Γεννηματά, η οποία αντί να απολογηθεί για τα εγκλήματα που διέπραξε το κόμμα της σε βάρος του λαού και της χώρας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί βγάζει τη χώρα από το εφιάλτη των μνημονίων.

Τσίπρας: Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια-εγώ θα σας βγάλω

Με το χαμόγελο στα χείλη Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά αντήλλαξαν αιχμές με αφορμή τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το γεγονός ότι μας δίνεται ως χώρα κάποιος χρόνος, χωρίς αυτή την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να στοχαστούμε το μέλλον της χώρας και τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας είναι καλό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Καλά, δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει. Οπότε…», ήταν η απάντηση της κ. Γεννηματά για να πάρει εκ νέου τον λόγο ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Σε ένα χρόνο θα σας βγάλω και θα σε πάρω μαζί με το Γιώργο να πάμε στο Καστελόριζο», της απάντησε, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι η έξοδος από τα μνημόνια. «Δοκιμάστηκαν όλα και τα μεγάλα λόγια» του είπε η κ. Γεννηματά. «Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο ο δρόμος εξόδου από την κρίση», απάντησε ο κ.Τσίπρας. Κατά τα άλλα ξαναμίλησαν για το συνέδριο της Κεντροαριστεράς με τον πρωθυπουργό να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραβρεθεί, ανάλογα με το πρόγραμμά του. «Θα΄ρθεις;» ακούστηκε να λέει έκπληκτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Θα δω ανάλογα με το πρόγραμμά μου» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μαξίμου: Πήραν την απάντηση που έπρεπε

Ο κ. Τσίπρας μας κάλεσε κατόπιν εορτής και αφού τορπίλισε με κάθε ευκαιρία την αναγκαία εθνική συνεννόηση, δήλωσε η κ. Γεννηματά μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.  Συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά τόνισε:«Ο κ. Τσίπρας μας κάλεσε κατόπιν εορτής. Την αναγκαία εθνική συνεννόηση την τορπίλισε όμως σε κάθε ευκαιρία. Τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας του. Η πραγματικότητα για την συμφωνία αυτή δεν κρύβεται. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Το χρέος έμεινε στο ράφι, και μας έμεινε η πολύχρονη επιτροπεία που είναι θηλιά στον λαιμό μας για δεκαετίες. Και βέβαια νέα μέτρα λιτότητας 5 δις για συντάξεις, αφορολόγητο, εισφορές. Έκλεισε πράγματι ένας κύκλος. Αυτός των ψεύτικων υποσχέσεων με μεγάλη ζημιά για τον τόπο. Οι πολίτες απαιτούν πρώτα από όλα ειλικρίνεια. Το νέο αφήγημα του για «ανάπτυξη» δεν πείθει κανέναν. Ανάπτυξη με λόγια του αέρα, ιδεοληψίες, εμπόδια και φόρους δεν γίνεται. Επαναλαμβάνω ότι ο τόπος χρειάζεται άλλη Κυβέρνηση, και άλλη πολιτική! Με Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση, που με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα γίνει πράξη. Η Ελλάδα μπορεί. Η πρότασή μας για το Σχέδιο Ελλάδα δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και καλύτερες μέρες για τον λαό μας. Για πραγματική ελπίδα…».

Και από το Μαξίμου όμως δεν άφησαν ασχολίαστα τα παραπάνω, και κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι «τη στιγμή που η κ. Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ από το 2010-2015 επέβαλε 65 δις ευρώ μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος στο 120 και το πήγαν στο 180% του ΑΕΠ και συρρίκνωσαν  την ελληνική οικονομία κατα 25 ποσοστιαίες μονάδες και μίλησαν για θηλιά, έλαβαν και την απάντηση που τους άρμοζε».

Τετ α τετ και με Κουτσούμπα

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία του Eurogroup.

«Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση από καμιά εξέλιξη με τους εταίρους μέσα σε αυτή την κατάσταση. Νέα Μνημόνια τα οποία πλέον είναι μνημόνια διαρκείας αν όχι προγράμματα, νέες ρυθμίσεις για αντιλαϊκά μέτρα, νέα νομοθεσίες που θα πλήττουν πάλι τα λαϊκά εισοδήματα και φυσικά δεν πρόκειται να βάλουν φρένο ή να καταργήσουν προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που πληρώνει ο ελληνικός λαός σήμερα πολύ ακριβά ο λαός» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει».«Δεν πρέπει κανείς μας να ακούει τα παχιά λόγια για ανάπτυξη. Η όποια ανάπτυξη και αν έρθει θα είναι μικρή, θα είναι αναιμική, θα αφορά μόνο κάποιους τομείς της οικονομίας, θα αφορά συγκεκριμένους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους», είπε επίσης ο κ. Κουτσούμπας. «Η όποια συζήτηση διεξάγεται και αυτές τις ημέρες για το χρέος και τα φορολογικά μπορεί να μας δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα τους αλλά κρύβουν την ουσία της εξαθλίωσης που ζει ο λαός μας η οποία βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το δάσος και το δέντρο και τα μεγάλα λόγια για τη δήθεν ανάπτυξη που δεν θα φέρει τέλος στην ανεργία και την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων», υπογράμμισε.

Τι είπαν Τσίπρας-Βούτσης

Ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Βουλής είπε πως έχει ενημερώσει ήδη τους πολιτικούς αρχηγούς για την αίσια κατάληξη αναφορικά με την απομείωση του χρέους και το τέλος των προγραμμάτων, ενώ έκανε λόγο για οριστικό τέλος των μνημονίων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Νίκο Βούτση και για τις συνομιλίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό, ενόψει και της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης, με στόχο τη διαμόρφωση εθνικής στάσης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως η συμφωνία έχει δημιουργήσει στον κόσμο ένα κλίμα, βάσει του οποίου εκτιμάται πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η οριστική πορεία εξόδου από την κρίση βρίσκεται στα χέρια του πολιτικού συστήματος. «Δεν σημαίνει ότι όλα είναι λυμένα» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως «την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η συζήτηση στη Βουλή (για τη συμφωνία), αλλά προέχει να δούμε και το μετά».

«Ανοιγμα» Τσίπρα σε Κυριάκο για τη διοίκηση της Αναπτυξιακής τράπεζας

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και στο σύντομο διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως πήγε θεσμικά, αφού η συζήτηση για τη διαπραγμάτευση θα γίνει στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει η ΝΔ. «Για το μεν ζήτημα της οικονομίας και της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, θα έχουμε, εξάλλου, την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή και νομίζω ότι ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε. Για τα ζητήματα τώρα της εξωτερικής πολιτικής, για το ζήτημα του Κυπριακού, είμαι πάντα στην διάθεση της Κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε έχουμε εξελίξεις μπροστά μας. Αν υπάρχουν, όμως, ζητήματα τα οποία πρέπει να τα γνωρίζω κατ’ ιδίαν, είμαι έτοιμος να ακούσω», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι καλό να συζητιόνται κάποια πράγματα κατ’ ιδίαν, ειδικά ευαίσθητα θέματα όπως αυτά της διαπραγμάτευσης, αν και ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας και όλα μεταδίδονται αμέσως», σχολίασε ο πρωθυπουργός. Κύκλοι του Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνιζαν ότι το τετ α τετ έγινε σε καλό και ήπιο κλίμα και ότι ο πρωθυπουργός μετέφερε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την άποψη ότι είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση, αρκεί να μη στέλνει λάθος σήμα στις αγορές .Κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε: «Είναι θεμιτή  η πολιτική αντιπαράθεση και η άσκηση κριτικής , ωστόσο,  ο στόχος της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και η έξοδος στις αγορές είναι εθνικός στόχος και δεν πρέπει να εκπέμπεται αρνητικό μήνυμα για τη χώρα που να στέλνει λάθος σήμα στις αγορές». Οι ίδιες πηγές, σχολιάζουν πως  ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την άποψη ότι και η αναπτυξιακή τράπεζα πρέπει να μείνει εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης, σε μια προσπάθεια προφανώς, να επιδιώξει πλατιά και  διακομματική συναίνεση και ως προς τη διοίκηση της τράπεζας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/289473-Ebgalan-glossa-oi-oleteres-toy-laoy-kai-tes-choras ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...