Έγκλημα στο Λασίθι: Μετανιωμένος ο 43χρονος – Έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη – Ήθελε να αυτοκτονήσει

Έγκλημα στο Λασίθι: Μετανιωμένος ο 43χρονος – Έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη – Ήθελε να αυτοκτονήσει
Έγκλημα στο Λασίθι: Μετανιωμένος ο 43χρονος – Έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη – Ήθελε να αυτοκτονήσει


14/02/2020 – 08:34

Στα δικαστήρια Νεάπολης βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί ο 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη και τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του τελευταίου και κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα.

Με το κλίμα εκτός του δικαστηρίου να είναι τεταμένο, καθώς συγγενείς και φίλοι των θυμάτων είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό, ο δράστης κατέθεσε και μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Γιώργο Στειακάκη, δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του, ενώ κατά την πρώτη κατάθεση κατέρρευσε.

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να δείξουμε σεβασμό στους παθόντες. Ένας άνθρωπος χάθηκε. Σεβόμαστε τη μνήμη του. Είναι ένα πάρα πολύ άσχημο περιστατικό. Οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί, τίποτα δεν δικαιολογεί την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Ο εντολέας μου είναι απολύτως συντετριμμένος. Σε αυτή τη φάση, αυτό που έχω να σας πω είναι ότι μετά το τραγικοί συμβάν που προκάλεσε διεξήχθη ένα άλλο θρίλερ, το οποίο έζησε η οικογένεια του και κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι προσπάθησαν να τον βρουν διότι μετά από αυτό που συνέβη (οι συνθήκες στις οποίες βρέθηκε θα εξηγηθούν στον ανακριτή) είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει τέλος στη ζωή του. Αυτό κινητοποίησε την οικογένεια του. Προσπάθησαν να τον εντοπίσουν, μετά δυσκολίας βρέθηκε. Αναγκάστηκε η σύζυγος του να βάλει να μιλήσουν με τα παιδιά του για να τον κάνουν να αλλάξουν γνώμη.

Τα δύο αυτά 24ωρα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, εκείνος ήταν αποφασισμένος. Το ίδιο είπε και στην κυρία εισαγγελέα, ότι “δεν έχει νόημα έτσι που κατέστρεψα τη ζωή μου. Όποιος λόγος, όποια αφορμή κι αν υπήρχε εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και δεν εγώ συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί”.

Ο πελάτης μου ήταν δακρυσμένος και βουρκωμένος. Ζητάει από όλους φυσικά συγγνώμη, είναι κάτι που τον έχει συγκλονίσει. Αυτό που συνέβη έχει αναιρέσει όλη την προηγούμενη ζωή του. Έχει δύο ανήλικα παιδιά και μια κόρη μεγάλη. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευε και στήριζε την οικογένεια του και τώρα συνέειδητοποιησε αυτό που έγινε.

Το να λέμε ότι είναι μετανιωμένος είναι λίγο μπροστά σε αυτό που εγώ διαπίστωσα το διάστημα που επικοινώνησα μαζί του. Δόθηκε μεγάλος αγώνας για να μείνει ζωντανός και να παραδοθεί. Αυτό ήταν το διακύβευμα. Ευτυχώς για όλους πήρε τη σωστή απόφαση κι εμφανίστηκε τις να λογοδοτήσει εκεί όπου ο νόμος λέει», φέρεται ότι είπε ο δικηγόρος σύμφωνα με το cretalive.gr.

Ο 43χρονος φέρει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί.

Παραμένει στη ΜΕΘ ο 45χρονος γιος
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 45χρονος γιος Γ.Φ.

Η κατάστασή του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος δέχθηκε τη σφαίρα στην κοιλιακή χώρα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας δύο ωρών και από τότε παραμένει στη ΜΕΘ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...