Έκτακτο:Νέος Μητροπολίτης Καστοριάς ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου Αρχιμ.Καλλίνικος Γεωργάτος

Είχαμε αναφέρει ότι η τελευταία ημέρα της πενταήμερης τακτικής συνεδρίασης της ολομέλειας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα είχε Ναυπακτιακό ενδιαφέρον αφού οι εργασίες της αφορούσαν την πλήρωση 5 κενών Μητροπόλεων.Ανάμεσά τους με Ναυπακτιακό ενδιαφέρον η πλήρωση της Μητρόπολης Καστοριάς με τη μία εκ των τριών υποψηφιοτήτων του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου Αρχιμαδρίτη Καλλίνικου Γεωργάτου.Μία υποψηφιότητα που έχαιρε της στήριξης όπως είναι φυσικό του γέροντά του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.Ιεροθέου,αλλά και επιλογή του αρχιεπισκόπου κ.Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή εκλογή του τριπρόσωπου για την εκλογή και πλήρωση της εν λόγω Μητροπόλεως,ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος έλαβε 54 ψήφους,ο Πρωτοσύγγελος της Κοζάνης Αρχιμ.Χριστοφόρος Αγγελόπουλος έλαβε 44 και ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Καστοριάς Νικόλαος Γιαννουσάς, αδελφός του Μητροπολίτη Σισανίου Αθανάσιου,ο οποίος είχε και αυτός την ευλογία του Αρχιεπισκόπου με 21 ψήφους.

Η Ιερά Σύνοδος προχώρησε μετά από μυστική ψηφοφορία,στην επιλογή του νέου Μητροπολίτη Καστορίας ο οποίος είναι ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ.Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος με 47 ψήφους

Ο αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος έλαβε 27 ψήφους,ενώ ο Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς 1 ψήφο.

Ποιος είναι ο νέος μητροπολίτης Καστοριάς

Ο μέχρι πριν από λίγο καιρό Νικόλαος Γεωργάτος γεννήθηκε στην Έδεσσα, μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μέσα σε περιβάλλον εκκλησιαστικό, συνοδευόμενο πάντοτε από την παρουσία του Μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου.

Αποφοίτησε το 1986 από την παιδαγωγική ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης. Υπηρέτησε επτά χρόνια ως δάσκαλος σε σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας. Από μαθητής του Δημοτικού συνδέθηκε πνευματικά με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, Ιεροκήρυκα τότε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης. Και όταν ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος εξελέγη Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου ήλθε κοντά του. Από τότε εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολη και συντελεί στην έκδοση της “Εκκλησιαστικής Παρέμβασης”.

Την κουρά έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος μέσα σε μια ατμόσφαιρα πολύ συγκινητική, τόσο για μας όσο και για τον ίδιο. Η ακολουθία ήταν λιτή, αλλά και μεγαλειώδης. Πρόσωπα αγαπητά του π. Καλλινίκου από την Ναύπακτο, την Έδεσσα, την Αθήνα, την Βοιωτία και από άλλα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, για να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον νεοκαρέντα μοναχό το “σωθείης” ή το “νά ευαρεστήσης θεώ και ανθρώποις”.

Άξιος !!!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...