Έμφραγμα σε Οικονομία και Τράπεζες από 1.500.000 κατασχέσεις λογαριασμών!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ – ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ                                                                                                                                  

Έμφραγμα στην πραγματική οικονομία προκαλούν οι 774.332 δεσμεύσεις λογαριασμών για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό με δεδομένο ότι μέσα στο τελευταίο εξάμηνο η εφορία μπλόκαρε άλλους 187.000 τραπεζικούς λογαριασμούς από επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Οι παρενέργειες από την εξέλιξη αυτή είναι εφιαλτικές και τσακίζουν νευραλγικούς τομείς της οικονομίας ακυρώνοντας στην κυριολεξία κάθε απόπειρα για ανάπτυξη.

Το πογκρόμ κατά επαγγελματιών, εργαζομένων και επιχειρήσεων προκαλεί νέα κύματα ανέργων, ενώ παράλληλα δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα – που και αυτό στην ουσία είναι ανύπαρκτο – αναγκάζονται να αφήσουν για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, δημιουργώντας προϋποθέσεις για νέα λουκέτα και νέο κύμα πτωχεύσεων.

Κορυφαία τραπεζική πηγή αποκάλυψε στην kontranews ότι η εγκληματική, όπως τη χαρακτήρισε, πρακτική της δέσμευσης λογαριασμών, συνήθως με μικροποσά τα οποία όμως είναι αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας χιλιάδων μικρών μαγαζιών και επιχειρήσεων, έχει διαμορφώσει ένα νέο παράλληλο τραπεζικό σύστημα.

Πρόκειται για τη μαύρη αγορά χρήματος από τοκογλύφους που οργιάζει στην κυριολεξία.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες που αποκλείονται από το τραπεζικό σύστημα και δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές εξαιτίας της δέσμευσης των λογαριασμών, καταφεύγουν πλέον σε αδίστακτους τοκογλύφους, στην εναγώνια προσπάθειά τους να διασώσουν ό,τι μπορούν στις επιχειρήσεις τους. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να πληρώσουν τα λεφτά που παίρνουν, στους τοκογλύφους, να χάνουν την επιχείρησή τους και το κυριότερο να εξακολουθούν να είναι χρεωμένοι και εκτεθειμένοι στο έλεος των συμμοριών από μπράβους που προστατεύουν το παράλληλο αυτό παράνομο «τραπεζικό σύστημα».

Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί γιατί με το ρυθμό που έχουν πάρει οι κατασχέσεις λογαριασμών πολύ σύντομα θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμύριο!

Δυστυχώς οι φωστήρες της τρόικας αδιαφορούν για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Όπως μας εξήγησε στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων οι εντολές είναι σαφείς και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες πρέπει να τις εφαρμόζουν ασχέτως αν παράγουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Το κύμα των κατασχέσεων εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα και γι΄ αυτό η κυβέρνηση οφείλει να το αντιμετωπίσει γρήγορα, πριν διαλυθούν τα πάντα στην αγορά.

Σε περίπτωση που δεν αλλάξει άμεσα η νομοθεσία, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα πολλαπλασιαστούν και βεβαίως το δημόσιο δεν θα μπορέσει να εισπράξει δεκάρα από τις πτωχευμένες επιχειρήσεις, η ανεργία θα φτάσει στα ύψη, ενώ συγχρόνως κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και οι εκατοντάδες χιλιάδες εγγυητές διαφόρων μικροδανείων συνήθως φίλοι και συγγενείς των δανειοδοτηθέντων.

Αντίθετα αν σταματήσει η φασιστική αυτή πρακτική οι επιχειρήσεις θα ανασάνουν, οι εργαζόμενοι θα έχουν δουλειά και το κράτος θα αρχίσει σταδιακά να εισπράττει τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ταμεία.

Το κύμα των κατασχέσεων προκαλεί αιμορραγία και στις τράπεζες.

Ο μισός πληθυσμός της χώρας που έχει οφειλές σε δημόσιο και ταμεία αποφεύγει πλέον να τοποθετεί χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς γιατί φοβάται τις κατασχέσεις.

Αυτό τσακίζει στην κυριολεξία το τραπεζικό σύστημα που δεν μπορεί να προσελκύσει νέο χρήμα από καταθέτες που είναι απαραίτητο για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει τολμηρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις πριν οι κατασχέσεις λογαριασμών ισοπεδώσουν ό,τι απέμεινε από την πραγματική οικονομία.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατακεραύνωνε τον Αντώνη Σαμαρά για τις κατασχέσεις λογαριασμών, τώρα να κάνει τα ίδια και χειρότερα.

Το μέτρο της αναγκαστικής κατάσχεσης συνιστά έγκλημα σε βάρος του λαού και της ελληνικής οικονομίας.

Όταν αντιμετωπίζουν το μισό πληθυσμό με καθεστωτικές πρακτικές για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες της τρόικας και των ξένων τοκογλύφων, τότε η κατάρρευση της οικονομίας είναι προ των πυλών και η έκρηξη της κοινωνίας αναπόφευκτη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...