Τα καρδιαγγειακά νοσήματα με κορυφαίο το έμφραγμα του μυοκαρδίου, είναι απειλητικά για τη ζωή και την υγεία των ασθενών. Ένα χρόνο μετά από ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου ωστόσο, υπάρχει ένα σύμπτωμα – κλειδί το οποίο, αναλόγως της έντασής του, προβλέπει την μακροχρόνια επιβίωση του ασθενούς και αποκαλύπτει κατά πόσο η πορεία της υγείας του θα είναι ικανοποιητική.

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο Journal of the American Heart Association, υποστηρίζει ότι οι ασθενείς που βιώνουν πόνο μήνες μετά από το έμφραγμα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου. Το συμπέρασμα της εν λόγω μελέτης υποδηλώνει ότι το σύμπτωμα του πόνου θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράγοντας πρόβλεψης για τους κινδύνους που απορρέουν για την υγεία και την επιβίωση ενός ατόμου μετά από μια καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, ένα καρδιακό επεισόδιο συμβαίνει περίπου κάθε 40 δευτερόλεπτα στις ΗΠΑ, με τη μέση ηλικία των ασθενών να υπολογίζεται στα 65,6 έτη για τους άνδρες και 72 έτη για τις γυναίκες.

Ο πόνος αποτελεί ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο και οφείλεται συνήθως στην ύπαρξη άλλων παθήσεων υγείας. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, μπορεί να προβλέψει τη μακροπρόθεσμη επιβίωση. «Προκαλεί σημαντική απώλεια λειτουργικότητας, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία. Η έρευνα δείχνει ότι συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου», δήλωσε η συντάκτρια της μελέτης, Linda Vixner, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής επιστήμης στη Σχολή Υγείας και Πρόνοιας του σουηδικού Πανεπιστημίου Dalarna.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...