Έναρξη στις ελληνοτουρκικές στρατιωτικές συνομιλίες

Έναρξη στις ελληνοτουρκικές στρατιωτικές συνομιλίες

Έναρξη στις ελληνοτουρκικές στρατιωτικές συνομιλίες


17/02/2020 – 20:00

Άρχισαν τη Δευτέρα οι συνομιλίες μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας, σε μία προσπάθεια για επίτευξη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, για την αποφυγή των εντάσεων.

Οι συνομιλίες των στρατιωτικών στελεχών διεξάγονται υπό τη «σκιά» της επικείμενης αναγνώρισης του τουρκολιβυκού deal μεταξύ Ερντογάν και Αλ Σάρατζ για τις συντεταγμένες ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που θα δώσει το «πράσινο φως» για έναρξη ερευνών στη… γειτονιά της Κρήτης από τη γείτονα χώρα.

Η τουρκική αντιπροσωπεία αφίχθη τη Δευτέρα στην Αθήνα για την έναρξη των συνομιλιών οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την 21η Φεβρουαρίου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, τέσσερα ζεύγη τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης.

Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία. Έξι τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Πηγή: kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...