Ένα Διεθνές Συνέδριο για το Φιλελληνισμό και μία διάκριση για την Αιτωλοακαρνανία

bb

Η Βρετανική Σχολή Αθηνών και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο για το Φιλελληνισμό με θέμα: «Ο Φιλελληνισμός και η Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 15 μέχρι τις 17 Μαρτίου, με σπουδαίους απ’ όλο τον κόσμο εισηγητές, οι επιστημονικές καταθέσεις των οποίων, ένα ακόμη κεφάλαιο στο μεγάλο ζήτημα του Φιλελληνισμού για την Επανάσταση του 1821. Στο σημείο αυτό μία διάκριση για την Αιτωλοακαρνανία, όταν στους εισηγητές είναι και ένα καταξιωμένο επιστημονικά και κοινωνικά τέκνο της, η Σπυριδούλα Δημητρίου, Ελληνίδα της Διασποράς.

Η Σπυριδούλα Δημητρίου με καταγωγή εκ πατρός από το Θέρμο και εκ μητρός από το Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, γεννήθηκε και ζει στη Μελβούρνη. Είναι δόκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης και διακριτό πρόσωπο στην Ομογένεια της Μελβούρνης. Είναι υπεύθυνη δράσεων για την υπεράσπιση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας. Το θέμα της εισήγησής της είναι: «Φιλελληνική τέχνη και το Μεσολόγγι σαν το σύμβολο της Ελληνικής Επανάστασης παγκοσμίως».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου: https://www.bsa.ac.uk/wp-content/uploads/2023/01/Philhellenism-and-the-Greek-Revolution-of-1821-Towards-a-Global-History_22_1.pdf

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...