Ένα δώρο για τα παιδιά της Δωρίδας.

Ένα δώρο για τα παιδιά της Δωρίδας.
Σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου, ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες, η παιδεία είναι το πρωταρχικό μέλημα. Είναι γιατί τα παιδιά και οι νέοι είναι το μέλλον του κάθε τόπου και πρέπει να έχουν αρκετά εφόδια για να ανταπεξέλθουν στη ζωή τους. Στην απομακρυσμένη όμως Δωρίδα, που η αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων είναι μία άγνωστη έννοια, ακόμα και όταν αυτή αφορά στην παιδεία, δεν είναι προτεραιότητα.
Ενώ  σε όλη την Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί ΚΔΑΠ, τα λεγόμενα και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, η πολιτική ηγεσία της Δωρίδος θεώρησε πως δεν είναι απαραίτητα. Τι είναι τα ΚΔΑΠ; Δωρεάν απογευματινή παιδαγωγική δραστηριότητα, τόσο επάνω στα μαθήματα όσο και σε δημιουργική απασχόληση όπως ο χορός, η μουσική, η ρομποτική, η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, οι ξένες γλώσσες, ο αθλητισμός, η υγιεινή διατροφή, το περιβάλλον και πολλά άλλα. Το κόστος για τους γονείς; Μηδέν! Το κόστος για το δήμο; Μηδέν! Μιας και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Χρειάζεται μόνο η οργάνωση των τμημάτων, εντός των υφιστάμενων σχολικών συγκροτημάτων.
Τα οφέλη πολλαπλά. Για τους μαθητές, που θα αποκτήσουν απογευματινές δραστηριότητες χρήσιμες για τη εξέλιξή τους τόσο στην καθημερινότητά τους, όσο και εργασιακά και σαν χόμπι. Για τους γονείς που με μηδενικό κόστος θα φροντίσουν τη σωστή ανατροφή των παιδιών τους. Όμως υπάρχουν και πρόσθετα πλεονεκτήματα. Με τη σωστή διαχείριση των πόρων, που έρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα περισσευούμενα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση των σχολικών υποδομών έτσι ώστε οι μαθητές της Δωρίδος να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους μαθητές της υπόλοιπης Ελλάδος. Επίσης, στον τομέα της απασχόλησης, μιας και για κάθε 20 μαθητές είναι απαραίτητος ένας πτυχιούχος καθηγητής, κάτι που σημαίνει ότι στο δήμο μας θα δημιουργούνταν τουλάχιστον 12 νέες θέσεις εργασίας για πτυχιούχους.
Καλώ λοιπόν, τη σημερινή δημοτική αρχή, μέρες που είναι, να κάνει ένα δώρο σε όλα τα παιδιά της Δωρίδας, ξεκινώντας άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τη νέα σχολική χρονιά και στη Δωρίδα να δημιουργηθούν κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, εκτός και αν όλα τα παραπάνω είναι περιττές πολυτέλειες για τη Δωρίδα.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Θάνος Ασημάκης
Ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Δωρίδος

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...